Напишете въпрос свързан със санирането.
blue_g - специалист
Здравейте фенове, не съм сигурен дали темата е точно за тук...ако администратора реши, нека я премести където трябва. Проблема е следния, преди няколко дена ми монтираха новата ПВЦ дограма. Уплътниха я момчетата с пълнеж и стана както трябва. Нивелирана е идеално. Проблема е, че панелките са доста криви и на места дограмата е влязла доста по навътре в панела. Напаснала е и фугите са запълнени където може с пяна. На места дограмата е влязла по навътре в панела и освен че има голям луфт между панела и дограмата.. се е получила и голяма фуга от порядъка на 10см в дълбочина и около 4см широчина. Смятам да я запълня с някакъв материал и да я измажа. Какъв материал бихте ми препоръчали. Благодаря предварително за съветите :roll:

Прикачен файл

PICT0010.JPG
PICT0010.JPG (247.55 KиБ) Видяна 7281 пъти

Прикачен файл

PICT0011.JPG
PICT0011.JPG (236.91 KиБ) Видяна 7281 пъти

Прикачен файл

PICT0007.JPG
PICT0007.JPG (157.56 KиБ) Видяна 7282 пъти
velsi - Почетен майстор
При такива по-големи фуги от външната страна ние пускаме пяна и там, но малко колеги го правят. Можеш да запълниш директно с теракол, но за да спестиш материал можеш да запълниш с ивици стиропор или фибран, можеш да пуснеш още пяна, а може да ползваш парчета от пяната, която се изрязва от вътрешната страна.
blue_g - специалист
ок, мерси за съвета :roll:
Такъв некачествен монтаж могат да направят само некадърниците от Ролпласт.
FMaster - специалист
Запълни отворите с пяна, после изрязваш и хидроизолираш със силикон и чак тогава шпакловки разни там или топлоизолация. Успех!
ribnikolaevi - майстор
Харесвам решението на Ф Мастера, само че вместо силикон аз ползвах мастик, има си съответни търговски имена, които в момента не се сещам, аз ползвах на Сика. Не е прекалено скъп, под 15 лева за салам мисля че беше.
25th Hour - специалист
Знам че темата е стара, но точно тя ме интересува. Има ли опасност от студа навън теракола да се напука.

Тема "Запълване на фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: