Напишете въпрос свързан със санирането.
Вчера ни сложиха дограма. (Фирмата е Лукспласт, дограмата е Саламандър). Има обаче няколко неща, които ме притесняват, а не знам дали трябва. Първо,има разстояния от по няколко сантиметра между дограмата и главната стена. Отзад няма дупка, защото има нещо като рамка от по-тънка стена отвън (то сигурно навсякъде е така, но аз не бях забелязвала), но дограмата не я обхваща докрай. Освен това има оставени дървени клинове между пяната.
Обясниха ми, че после се слага стиропор отстрани и се замазва, а клиновете се режат/вадят, но аз се чудя дали това не намалява от изолацията и дали всички фирми слагат дограма видимо по-малка от "дупката" за прозореца.
Могат ли хората с опит да кажат нещо по въпроса? :?:
ArturDent - Почти Безобиден
Ако беше сложила и една снимка щеше да е много по-лесно, отколкото да се опитваш с думи.

Качване на снимки - нагледно
Съжалявам, въобще не ми хрумна да я снимам, то и решението да питам тук беше внезапно...
Takezo Sensey - модератор
JerryAnn написа:
... дали всички фирми слагат дограма видимо по-малка от "дупката" за прозореца.
Критериите за : " ... видимо по-малка от "дупката" ... " на всеки са различни . Приема се за нормално, касата да е от 4-6 см. в обща дължина или ширина, по-малка от "дупката" . И то пак всичко е според зависи ... щото пак критериите за нормално на всеки са различни.
Монтажните клинове - да има ги навсякъде с тях първоначално се фиксира и отвесира дограмата.
Обясниха ми, че после се слага стиропор отстрани и се замазва, а клиновете се режат/вадят,

Да тъй е .
но аз се чудя дали това не намалява от изолацията

Изолацията на кое ?
Нали отвън ще за лепи и замазва с нещо .
За да не се притесняваш толкова, извади клиновете и запълни мястото на което са били с пяна... и тъй. :wink:

Тема "Въпрос за монтаж на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: