Напишете въпрос свързан със санирането.
sagruob - помощник
Под на партерно жилище. Във всекидневната дюшемето беше с голяма денивелация и поскърцваше, поради което го демонтирахме. Старите греди бяха наредени директно върху ненивелирана основа. На едно-две места в краищата от страната на външните стени гредичките бяха влажни, предполагам от запечатана стара влага (която вече е отстранена или поне така изглежда).

Искаме да сложим ново дюшеме или друг вид естествена настилка. Имаме около 5-7см до завършващият слой, в зависимост от вида му. За съжаление денивелацията ми се струва да е около 2см и предполагам ще стигнем до максимум 5см просвет.

Първоначално ще трябва да изравним основата, като идеята ми е да използваме минимално количество мокри процеси/замаски, колкото да изравним/нивелираме основата, след което да сложим изолация. Четох за варианти на сух под, но там крайната сума сякаш ще се завиши значително в %.
Моля за насока/съвет относно процесите и вариантите за завършване съобразно описаната ситуация.
preslav - майстор
Дюшемето се нивелира при полагането на скарата, просто трябва да се нареди от човек, който му разбира, а и поскърцването е патент на този тип настилка. Изравнителните замазки ще "изядат" мястото на топлоизолацията, която в случая е много важна.

Тема "Под на партерно жилище." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: