Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,
От няколко дена се ядосвам с така наречените дюбели за топлоизолация. Закупих най - евтините пластмасови боклуци тип елха и последва едно гънене и невъзможност за поставяне в отвора - пълен боклук! Закупих и най- скъпите модела с метален пирон, който не стягат добре в тухли с кухина от типа енергиен блок.... тук проблема е, че влиза в кухината и не стяга добре... Вече не знам с какво да захвана тази изолация за тези тухли...
Дали идеята със закрепване с винт за бетон с пвц шайба е добра идея ? , когато днес изпробвах метода се получи доста яко захващане :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знам как го слагаш и какво значи да стяга добре, но това е дюбелът

Изображение
На дюбелЪт, за да влезне здраво, нужна му е хубава дупка. Достатъчно дълбока, чиста, издухана, ако се налага.
Да не забравяме качествения инструмент.
nork - специалист
вт юни 24, 2025 10:42 pmkoko1122 написа:
Здравейте,
От няколко дена се ядосвам с така наречените дюбели за топлоизолация. Закупих най - евтините пластмасови боклуци тип елха и последва едно гънене и невъзможност за поставяне в отвора - пълен боклук! Закупих и най- скъпите модела с метален пирон, който не стягат добре в тухли с кухина от типа енергиен блок.... тук проблема е, че влиза в кухината и не стяга добре... Вече не знам с какво да захвана тази изолация за тези тухли...
Дали идеята със закрепване с винт за бетон с пвц шайба е добра идея ? , когато днес изпробвах метода се получи доста яко захващане :)
Не ти е виновен дюбела :-D
Махни удара на перфоратора или поне вземи по дебели дюбели :axe:
miliad - майстор
Внимателно подбирай дължината на дюбела. Трябва да стегне в първата стена на тухла.
Вътрешните са тънки и крехки и най-вероятно ги чупиш със свредлото.

Тема "Дюбел за тухлена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: