• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
Lutchezar - майстор
Понеже отсякоха топлите пред нас, вдигнаха две сгради високи с много стъкло, през лятото температурата на стената отвън е между 43 и 75 градуса. Нощем спада до 33-35 примерно. Аз не мога да живея над 30 градуса, така съм устроен, само ако не мърдам много става, сега с климатика на 24 държа стените на около 26 и нощем отварям прозореца да върти въздуха сутрин преди обяд затварям.
Та нека въздухът да е 37 макс, стената като ми е 70 вътре беше ад...
stst - помощник
ср авг 28, 2024 4:34 pmivanovbg написа:
И да не съм голословен ето и малко сметки. Различен вид вътрешна изолация.
Веднага прави впечатление , че с вата и гипскартон е най зле. Почти целия зид се пълни с конденз като началната точка на оросяване се получава вътре във ватата, а това най-често го правят хората по съвет на специалисти. Стиропора също вкарва точката на оросяване в зида, докато с фибрана влага в конструкцията няма.

Забележка: подвеждате с разсъжденията си. Съвсем спокойно може да сложите един найлон в началото на стената (паропреграда) и да спестите цялото упражнение с вътрешна топлоизолация.
Миещи се тапети, плочки, балатум и т.н.
ivanovbg - майстор
чет авг 29, 2024 12:10 amstst написа:
ср авг 28, 2024 4:34 pmivanovbg написа:
И да не съм голословен ето и малко сметки. Различен вид вътрешна изолация.
Веднага прави впечатление , че с вата и гипскартон е най зле. Почти целия зид се пълни с конденз като началната точка на оросяване се получава вътре във ватата, а това най-често го правят хората по съвет на специалисти. Стиропора също вкарва точката на оросяване в зида, докато с фибрана влага в конструкцията няма.

Забележка: подвеждате с разсъжденията си. Съвсем спокойно може да сложите един найлон в началото на стената (паропреграда) и да спестите цялото упражнение с вътрешна топлоизолация.
Миещи се тапети, плочки, балатум и т.н.
Нещо не схващам. Между стиропора и стената ли? Тогава той как ще се залепи за найлона и найлона как ще се залепи здраво за стената?

Прочете ли какво е написал човека? Напълно се потвърждава от калкулатора:
пон авг 26, 2024 7:52 pmmiroki написа:
... Имах вътрешна.
В едната стая 2 см. фибран, в другата 2 см. стиропор.
В тази спалня със стиропора намирисва на спарено. В тази с фибрана не мирише на нищо. Сам си прави извода.
Grozdev - специалист
Амм... с мазанепо на постовете,, не бе нарочно! #-o ! То Стоя телефон, стават аномалии.!
Зопочналия темата "Багера" сигурно вече боядисва картона,
Ама тука дискусията не спира.. Супер.. :lol: :lol: ,,
На' Иванов' бушоните са му на късо,, Тва ясно. :).
Щях да поставям Питанка,,
Дали горно споменатия познава материяли които :
Поемат влага и отдават после същата без да им се нарушават физико- механичните свойства!?? (и топло и студено също )??
Къде е таблицата с точката на оросяване на
45 см кирпичен зид със 5 см мазилка от кал и слама вътре и хоросанова от вън..? :? :) такава таблица искам да видя... :lol: примерно?? Или тухлен със.. Кво значение има.... Да питам!!!
Но няма смисъл мисля.. :)
За това се оттеглям..
Пък кой кво е намислил,, такова
Да прави.... :)

:yawinkle:
chapara - майстор
Ще взема да те кръстя Гроздев - Калния😉, ще можеш ли сам да се отлепиш и да даваш и други съвети, или ще трябва дядо вместо да дърпа ряпа, да отлепи Гроздев от калта? Нали не се сърдиш,, закачка. Мисля че можеш повече, като, как се правят мокри помещения в твоя вариант. Би ме заинтригувало виждането ти, не се шегувам. Също мазета, изобщо екстремни места в една къща?
ivanovbg - майстор
След всички сметки и изчисления мога да кажа, че за една къща без изолация строена по стария начин с тухли и ако външната мазилка не се нуждае от някакъв ремонт поставянето на вътрешна изолация с фибран по изгодна.

1. Човек ако не е с две леви ръце може да си я постави сам.
2. Много по дълговечна е. Никакви външни условия не могат да я компрометират. Трябва я земетресение, я голямо наводнение.. Поддръжката се изразява в един обикновен освежителен ремонт на съответната стая.
3. Много по гъвкава е в режим на промяна на броя наживущите в къщата. Цели участъци(стаи) могат да се спират от експлоатация(отопление/охлаждане), като повторното им въвеждане е въпрос на часове, без никакви вредни ефекти за останалата в експлоатация част. При външна топлоизолация това е невъзможно. Благодаря на Трифон който потвърди този факт с австралийското видео.
4. Цената на вътрешната топлоизилация е много по ниска от вътрешната което осигурява средства за други глезотийки които подобряват комфорта. Например рекуператори, които слагат край на ежедневната нужда от проветряване и пестят доста при отопление или охлаждане. Да не говорим и че урегулират микроклимата в стаите.
ivanovbg - майстор
чет авг 29, 2024 12:56 amGrozdev написа:
Амм... с мазанепо на постовете,, не бе нарочно! #-o ! То Стоя телефон, стават аномалии.!
Зопочналия темата "Багера" сигурно вече боядисва картона,
Ама тука дискусията не спира.. Супер.. :lol: :lol: ,,
На' Иванов' бушоните са му на късо,, Тва ясно. :).
Щях да поставям Питанка,,
Дали горно споменатия познава материяли които :
Поемат влага и отдават после същата без да им се нарушават физико- механичните свойства!?? (и топло и студено също )??
Къде е таблицата с точката на оросяване на
45 см кирпичен зид със 5 см мазилка от кал и слама вътре и хоросанова от вън..? :? :) такава таблица искам да видя... :lol: примерно?? Или тухлен със.. Кво значение има.... Да питам!!!
Но няма смисъл мисля.. :)
За това се оттеглям..
Пък кой кво е намислил,, такова
Да прави.... :)

За тебе винаги! :partyman:
За съжаление дават разход 1,65 вата на квадратен метър на всеки градус и температура на вътрешната повърхност от 19 градуса при 24 градуса на въздуха вътре в помещението. Това с 2 санта мазилка, късно видях че си писал 5
Същия зид изпълнен с обикновени четворки - топлозагубите са доста по малко 0,93 и температура от вътрешната страна на стената 21 градуса при същата температура на въздуха в стаята.

Мога ли да те помоля като отидеш на тая кирпичена къща да премериш температурата на стената и на въздуха? Да видим аджеба дали е верен този калкулатор.

Абе има защо да се правят четворки :partyman:

Прикачен файл

untitled1.JPG

Прикачен файл

untitled.JPG
Grozdev - специалист
чет авг 29, 2024 1:20 amchapara написа:
Ще взема да те кръстя Гроздев - Калния😉, ще можеш ли сам да се отлепиш и да даваш и други съвети, или ще трябва дядо вместо да дърпа ряпа, да отлепи Гроздев от калта? Нали не се сърдиш,, закачка. Мисля че можеш повече, като, как се правят мокри помещения в твоя вариант. Би ме заинтригувало виждането ти, не се шегувам. Също мазета, изобщо екстремни места в една къща?
:) :) :)
Както искаш ме кръщавай,,
Ама нова риза ше трябва ми подариш! :lol:
Колкото до съвет или коментар за даден казус,, няма се налага ме отлепяте.. Стига да зная нещо по въпроса...,,, всезнаещи няма.!
А и човек се учи докато е жив :)
П п
ЩО НЕ спя по Тва време?
Щото съм в Шибаната Мансарда с картони и вътр.ТИ и ютонг стени
(ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!)
И вътре е 25 °с И ВСИЧКО Е Отворено,,,,,,! а на вън е хладно от 20 :00ч. И Е 20°с..
Даже не ми се коментира повече.. :)

hidrazin - майстор
За какво тъпанарите правят "пасивни къщи" или "супер" изолация? - За ИКОНОМИЯ.
Какво е ИКОНОМИЯТА? - Тя е МАЙКАТА и БАЩАТА на МИЗЕРИЯТА.
Какви лозунги имаше през СОЦ-а? -
Прикачен файл:
ИКОНОМИКАТА орез СОЦ-а.jpg
ИКОНОМИКАТА орез СОЦ-а.jpg (55.23 KиБ) Видяна 574 пъти

Ми не. Не искам да живея като МАРУЛЯ отглеждана в парник.
Така и правя - живея в НЕ изолирани жилища, БЕЗ ПластАмасТова дограма но дишащи и с добър микроклимат.
Така живеят и евро...ей..овете които ни налагат комунистически, енергийни ограничения, без самите те да ги спазват.
:partyman:
P.S. И децата знаят (е поне ние знаем от когато бяхме деца) че просперитет на дадена държава има при наличие на неограничена и евтина/достъпна за всеки енергия.
Ама от трън на глог - ЕС ни "натиква" същите ценности от соца/комунизЪма. :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на вътрешна изолация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: