Здравейте,
Преди няколко дена в тази тема Ви попитах за най-добрия вариант за топло-изолация на таван на кухня като поясних конкретни условия и фактори.
Благодаря за отговорите, вече реших че ще е гипсокартон (може би влагоустойчив) и вата. Само че така и не разбрах дали твърдата вата на плоскости е най-добрия избор. Но поне за момента ми звучи като най-доброто решение, тъй като няма да се поврежда толкова от евентуална влага идваща от кухнята.
И тук идват двата въпроса:
1. Как се закрепват блоковете вата към тавана - с лепило, с теракол, с дюбели, с нещо друго..?
2. Ако ватата е на блокове, а не на рула, трябва ли да се слага найлон между нея и гипсокартона?
Благодаря Ви предварително за съветите
Преди няколко дена в тази тема Ви попитах за най-добрия вариант за топло-изолация на таван на кухня като поясних конкретни условия и фактори.
Благодаря за отговорите, вече реших че ще е гипсокартон (може би влагоустойчив) и вата. Само че така и не разбрах дали твърдата вата на плоскости е най-добрия избор. Но поне за момента ми звучи като най-доброто решение, тъй като няма да се поврежда толкова от евентуална влага идваща от кухнята.
И тук идват двата въпроса:
1. Как се закрепват блоковете вата към тавана - с лепило, с теракол, с дюбели, с нещо друго..?
2. Ако ватата е на блокове, а не на рула, трябва ли да се слага найлон между нея и гипсокартона?
Благодаря Ви предварително за съветите
