• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ilkoandonow - специалист
здравейте- :? :? :? :? :? :? 260 квадратни метра на 2 етажна къща за външна изолация със????????, ориентировъчно колко лв? Стириопор 7см?
KIBRIT - специалист
ilkoandonow написа:
здравейте- :? :? :? :? :? :? 260 квадратни метра на 2 етажна къща за външна изолация със????????, ориентировъчно колко лв? Стириопор 7см?
Малко по изчерпателен трябва да бъдеш !
Иначе смятай по 40 лв/м2 ориентировъчно !
theurgist - специалист
Мойта изолация си я направих сам, Стиропор 5см, със всички екстри за материали ми излезе около 8лв. м2,(това без мазилтака). За мазилка още 6лв м2(полимерна драскана) и 6лв ми взеха мазачи да ми я измажат. Общо изолацията ми излезе 20лв м2 :-D
prascho - майстор
"правил сам" :) Справил си се с лепенето и шпакловката пък си брал страх, че няма да направиш крайната шпакловка. Аз пък мисля само няколко човека за ден два да хвана да ми мотират и демонтират скелето като лепя от втория етаж нагоре. Дали ще намеря подобни хора, на които да платя надник. При мен е все пак височко и се опасявам, че няма да се справим сами с баща ми с монтирането на скелето.
EDI - майстор
Ами, ще се справите.Аз лепих сам на втория етаж от къщата, който започва на 2,50 от земята.Скелето си го правих сам, само жената помагаше малко при основата, да закрепя първоначалто тръбите.После сам си вдигах нагоре тръбите за скелето и материалите.Направих си и мазилката, без майстори.theurgist хич не е трябвало да викаш майстори, щеше да се справиш.Аз сложих 6 сантиметра на ЦЕРЕЗИТ имаше промоция миналата година, работих с лепило и шпакловка на ЦЕРЕЗИТ/ при тях са различни/ и минерална мазилка на СТРОМ 21.Средно излезе към 12-15 лева, доколкото помня.
pipbel - майстор
Edi, theurgist

Я споделете колко време ( колко м2 средно на ден ) ви отне докато налепите и дубелирате термоизолацията както сте го правили за 1 път ?
Аз по принцип замислям да си купя 1 хубаво скеле от тези алуминиевите немските, за височина 6 м., предлагат го за 2100 лева. И да му върна парите от спестеното за труд на разни майстори, защото съм сигурен че макар и по-бавно ще сложа по-качествено изолацията на собствената си къща. Евентуално само за 2 етаж мога да хвана майстори да не се кекна нависоко, ама там квадратурата е не повече от 1/3 от общата. 2/3 са ми на 1 етаж.
И в края на краищата скелето ще си ми остане за мене ( на тавана), не се кога ще ми потрябва за в бъдеще, а и от време на време мога да го пускам под наем.
EDI - майстор
Ами това си ми беше за 1 и последен, понеже съм любител, занаята ми е друг. :) Ами за време, какво да ти кажа - работих различно, след работа по няколко часа, събота и неделя, после отпуската, понякога не работех по няколко дни.Сложих около 50 квадрата, ама не бързах особено, защото за скелето не плащах и съм в къща/е малко пречеше на жената и малкия скелето/.Освен това си изчкаках и технологичните срокове.Ами почнах някъде края на април и средата на юли бях готов.За скелето е добре, ако имаш да лепиш доста квадрати, после ще си избиеш парите от майстори - към 50% от това, което искат на квадрат, а може и под наем, както казваш.Сигурно имаш предвид КРАУЗЕ мисля така се казваха немските.
prascho - майстор
kakва е цената на хубаво скеле със стълби между нивата под наем на квадрат за един месец?Еди, пусни снимка на крайния резултат :)
theurgist - специалист
Ми в началото вървеше трудно, къщата е 260 м2, то и зависи колко трегери обръщания, ако има някъде да се исправя, трудно е да се каже колко сме ковали на ден.Последната стена която е 60м2 и е почти права за един ден я наковахме 3-ма човека и за още един ден я шпакловахме. Скелето си го направих сам от 4 магарета и 4 талпи( супер стабилно беше) обаче трудно се транспортираше. А за мазилката просто имах много работа и почваха студовете. Не исках да я оставям на шпакловка и затова викнах майстори.

Прикачен файл

IMGP0494.jpg
IMGP0494.jpg (191.09 KиБ) Видяна 3905 пъти
prascho - майстор
E да но при мен е 11-12 метра. Няма да мина с 4 магарета, трябват поне 10-15 :-D . Ъглите на къщата се правят с разминаване доколкото ми е известно. Не знам, дали така направени няма да създадат проблем. Майсторите с дълъг опит и познания да кажат. И от първата плоча на долу мисля, че е било по-добре да е хпс.
Да попитам не е ли излишно да се лепи изолация и под терасата, освен ако няма собственика планове да я усвоява. При мен са измазани и не мисля да ги изолирам. Възнамерявам, по сходен начин да изолирам първия етаж, да шпакловам веднъж с мрежа и лепило. След това да търся скеле нагоре и като шпакловам да ударя една втора окончателна шпакловка върху всичко. Въпросът ми е, дали се шпаклова само с един слой и вторият слой необходим ли е?
Последна промяна от prascho на пет яну 25, 2008 4:49 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "задача" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: