Напишете въпрос свързан със санирането.
svetlifen - напреднал
Здравейте,става дума за къща и кухня ,която се намира на 1 етаж,а отдолу няма мазе или гараж и дефакто тя се намира на земята! Не се живее активно там,не се готви всеки ден или нещо такова, а по 2-те външни стени на кухнята избива влага.Може ли някой да ме посъвтва какво да предприема, защото всичко мирихе и дори загни един бюфет,които стои в кухнята,каква изолация ме съветвате да сложа? Моля Ви за помощ,защото нищо не разбирам..........! Благодаря!
velsi - Почетен майстор
Ще трябват повечко подробности или дори снимки. Аз не можах да си представя ситуацията по твоите обяснения.
prascho - майстор
Забелязах, че и при мен в долния десен ъгъл на хола има наченки на мухъл. Тялото е издадено навън, терасата е направена. Върху тези плочки ще хванели лепило за топлоизолация или да ги разбия. Обмислям да има един ред от 50 см фибран. Между фибрана и терасата силикон.
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 10:43 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Махай плочките.Най-вероятно и зад тях има влага и може би малко мухъл.След свалянето почисти с препарат за мухъл и готово.
svetlifen - напреднал
Ми под пло4ата няма нищо-гола земя и е мн студено! Стените са външни,не се отоплява редовно.Кое е по-добре-вътрешна или външна изолация,доколкото 4етох др теми по-добро е вътрешната,но с какво? ами за пода какво ще ме посъветвате?Мерси много на вси4ки!
prascho - майстор
До около 50 см на височина от земната повърхност отвън поставяш първо хидроизолация върху стената. Второ лепиш върху нея фибран/хпс. Над фибрана т.е над 50-те см слагаш стиропор. Върху материалите се шпаклова с лепило и армираща мрежа. Като цокъла може да оформиш с гранитогрес или мозайка, нагоре мазилка.
svetlifen - напреднал
Благодаря ти много за инфото,нека се пооправи още малко времето и ще започна. Задължително ли под 50-см.фибран трябва да има хидроизолация,щом после ще покрижам с гранитогрес?
prascho - майстор
Задължително. В банята под плочките се слага задължително хидроизолация защото плочките/гранитогреса не е хидроизолационен материал. В фугата се просмуква влагата!!!

Тема "Влага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: