Напишете въпрос свързан със санирането.
gunoff - специалист
Здравейте,
От около 8 месеца съм собственик на жилище и имам проблем с влагата, т.е имам мухъл. Обяснявам си го с частичните ремонти които постоянно правя и изцяло сменената дограма. Една от стаите е с две външни стени и там съответно е много зле. Смятам да направя вътрешна изолация на всички помещения - влагата избива на подпрозоречните стени и на външната по-горе спомената стена.
Искам първо да поясня, че съм изчел повечето теми във форума на тази тема и не мога да разбера някои неща:
Мога ли да използвам XPS за вътрешна изолация ?
А за външна ?
Как точно дишат стените когато са боядисани с латекс ?
Как точно дишат стените при използване на картон, найлон и вата, а и на всичкото отгоре са боядисани с латекс ?
Не, не се заяждам а питам, защото при всичките му там хидро и мразо устойчиви външни мазилки накрая пак се лепи стиропор :?
Ако цената е причината тогава разбирам...
Навсякъде където е лят бетон ( колони ) се препоръчва "фибран", но нали зад/под него стените не дишат ? Действал като найлон...

Моля ориентирайте ме в какъв случай мога да използвам XPS( "фибран" ) за топлоизолация и в какъв не !
Благодаря предварително !
8180 - майстор
gunoff написа:
Здравейте,
От около 8 месеца съм собственик на жилище и имам проблем с влагата, т.е имам мухъл. Обяснявам си го с частичните ремонти които постоянно правя и изцяло сменената дограма. Една от стаите е с две външни стени и там съответно е много зле. Смятам да направя вътрешна изолация на всички помещения - влагата избива на подпрозоречните стени и на външната по-горе спомената стена.
Искам първо да поясня, че съм изчел повечето теми във форума на тази тема и не мога да разбера някои неща:
Мога ли да използвам XPS за вътрешна изолация ?
ДА
А за външна ?
ПО-СКОРО НЕ
Как точно дишат стените когато са боядисани с латекс ?
Как точно дишат стените при използване на картон, найлон и вата, а и на всичкото отгоре са боядисани с латекс ?
ВИЖ ЗА НАЧАЛО ТОВА:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8180#62042
Не, не се заяждам а питам, защото при всичките му там хидро и мразо устойчиви външни мазилки накрая пак се лепи стиропор :?
Ако цената е причината тогава разбирам...
Навсякъде където е лят бетон ( колони ) се препоръчва "фибран", но нали зад/под него стените не дишат ? Действал като найлон...
ТУК СЕ ПРАВИ КОМПРОМИС ЗАРАДИ ТЕРМОМОСТОВЕТЕ - ТЪРСИ СЕ ПО-ДОБРА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ ПРИ СЪЩАТА ДЕБЕЛИНА. ДИФУЗНАТА ВЛАГА РАБОТИ ПРЕЗ ПЛОЩИТЕ И СЕ СЧИТА, ЧЕ ТЕЗИ ОТНОИТЕЛНО МАЛКИ ПЛОЩИ НЕ СА ФАТАЛНИ И КОМБИНИРАТ EPS и XPS.
Моля ориентирайте ме в какъв случай мога да използвам XPS( "фибран" ) за топлоизолация и в какъв не !
Благодаря предварително !

П.П. Извинения за главниге букви - уж за прегледност
bibiqn - специалист
След далго четене реших да рискувам днес като започнах вътрешна изолация със стиропор 3см.

Прикачен файл

RECO0025.JPG
RECO0025.JPG (40.34 KиБ) Видяна 5394 пъти

Прикачен файл

RECO0029.JPG
RECO0029.JPG (46.8 KиБ) Видяна 5395 пъти
prascho - майстор
Прави ми впечатление, че и администраторът е направил една статия за топлоизолация, в която е умацал стабилно стиропора :-D . Да видим аз как ще се представя като почна. Като гледам часовете на снимките е падал горещ нощен труд :roll: .
velsi - Почетен майстор
Аз имам една стая с вътрешна изолация от 3 см стиропор и определено съм доволен.
bibiqn - специалист
prascho написа:
Прави ми впечатление, че и администраторът е направил една статия за топлоизолация, в която е умацал стабилно стиропора :-D . Да видим аз как ще се представя като почна. Като гледам часовете на снимките е падал горещ нощен труд :roll: .
Всъшност часовника не е верен часът беше някъде околу 9 вечерта.

Тема "Посъветвайте ме за материал за вътрешна топлоизолация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: