• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
harry - помощник
Хорца имам теракот на пода, под който има плоча и отдолу земята и е адски студен направо с чехли като стоиш и ти замръзват краката. Сега търся най-лесния вариант за изолация на пода.
Чудя се може ли да сложа върху теракота фибран ... и отгоре да сложа директно ламиниран паркет, без никакви замазки и прочее. Не знам дали ще издържи на натиска тоя фибран, все пак отгоре му ще има диван и тежко бюро.
anmoll - специалист
Аз бих сложила направо корков паркет. В къщи сме с това. Много добра изолация. Размера е 30/60см- на 1бр.
prascho - майстор
лепиш на стените минерална вата с размери 1см дебелина на 10 височина, слагаш 2 или 3 см, може и 5 см фибран. Отгоре слагаш два слоя фипсфазер като им разминеш фугите, залепваш ги и допълнително ги захващаш с рапидки. Грундираш получената повърхност и редиш ламината отгоре.
harry - помощник
значи директно върху фибрана не може ламиниран паркет. кофти работа искам максимално лесно да го направя, но май такова животно няма
velsi - Почетен майстор
Според мене може. Тежестта ще се разпределя от плоскостите на ламинирания паркет и няма да поддаде.
harry - помощник
Един човек тук в харманли ми предложи да съм сложел майки от дърво ... някакви летвички и около тях фибран и отгоре ламината
velsi - Почетен майстор
Идеята не е лоша и ако решиш да я реализираш няма да сгрешиш.
prascho - майстор
абе какви майки ще ми слагаш!!!!През 300 мм ли ще ги слагаш бре, не се излагай. По-лесно и ефективно е да сложиш фибрана и отгоре само един слой гипсфазерна плоскост без да я лепиш, само грундираш и ламината отколкото майки от дарво да ми правиш.
harry - помощник
аха чудя се дали тази гипсофазерна плоскост отгоре върху фибрана няма да оскъпи много проекта .. говорим за 10кв м. И другото ... този гипсофазер някой да знае колко кила издържа?
prascho - майстор
1 см дебелина е май около 6 лева на квадратен метър. Ще дадеш още 60 лева и още някакви пари за грунд. Гипсфазерната плоскост допълнително ще разпредели натоварването според мен. Като сложиш ламинирания паркет би трябвало да е по-стабилно от към натоварване, спрямо варианта с директно поставяне на ламината върху фибрана. Но пак казвам, че най-стабилно според спесификациите на кнауф е да сложиш върху фибрана два слоя гипсфазер с лепило между тях и да ги хванеш с рапиди. По въпроса с товароносимостта, ако мислиш да си паркираш автомобила забрави за фибрана :).
  • 1
  • 2

Тема "Може ли фибран и отгоре директно паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: