Напишете въпрос свързан със санирането.
b_stoilov - специалист
Здравейте. Много отдавна чета статиите и темите в сайта и от 2 седмици насам се хванах много сериозно с ремонт на апартамента.
В една от стайте има зъб на една от стените 150/15см.Тази част от стената се пада външна и има сложена изолация 5см и облицована с гипсови панелки.Седи меко казано като "изсрано"(извинявам се за израза) на стената.Освен,че е грозно е криво,панелките са се отлепили от стените и от тавана и при силен удър цялото това нещо кънти на кухо.Искам да го махна,но ме притеснява дали няма да се получи мухъл по стената ако се сложи гардероб на тази стена? :? Става дума за бетонна стена,носеща.Апартамента е на 12-я етащ,стаята е 16 квадрата и ще е с алумиева дограма с термомост и троен стъклопакет и няма да има отоплително тяло в стаята. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не можах да си представя какъв е този зъб, но разбрах, че изолацията не е добре направена. Без дюбели и се е отлепила. Панелки кое наричаш? Гипскартона ли?
Може би, ако помислиш за някаква конструкция, която да направи от дефекта ефект?

Ти не постави точен и конкретен въпрос и малко гадая.
b_stoilov - специалист
В/у бетона е мината една ръка гипс след което на частта от стената която се пада външна е сложена изолация от стиропор 5см след което пред изолацията е иззидана стеничка с гипсови блокчета.Не е гипсокартон.Блокчета от гипс с размерите на блокче газобетон. 75/250/600.Блока е строен 1996г.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ооооо!
Ами, от изолация си има нужда има си и файда. Неоспоримо.
Гипсът не е изолация.
Ако ти трябват тия 7см и половина, ако ти се занимава с боклуци и имаш парички... най-добре е да събориш и да го оправиш.
Имаш ли възможност за снимка - да ти се даде акъл за скриване на оня огромен зъб.
b_stoilov - специалист
Снимка мога да направя най-рано във вторник.До тогава съм на работа.
На мен идеята ми е да се премахне това нещо за да може стената да стане равна без чупки и да се сложи гардероб там. :roll: Единствено ме притеснява да не се получи мухъл в ъглите.

Ако предложиш някое добро решение хем да се прикрие,хем да си остане изолацията ще е супер. :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Изолация ти е необходима. Без коментар. Друг е въпросът това което имаш дали е добро като изолация.
След снимки и някакви размери ще помислим и ще предложим.
b_stoilov - специалист
Ето снимка. Вчера се вдъхнових и реших да го бутна макар и до половината. :roll: Оказа се че разликата в температурите на същата стена под изолацията и в/у гипса е огромна.Явно няма да мина без изолация :!: За капак бетона спрямо гипса е надигнат с 6мм.! Единственото което ми хрумва е да взимам на-тънкия Депрон,лепя го и премазвам цялата стена така,че на другия край на стената да е на нула.Ще стане още по-крива от сега,но друг вариант не виждам.

Прикачен файл

31-03-08_1642.jpg
31-03-08_1642.jpg (22.03 KиБ) Видяна 5712 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вече има и изолиращи бои. Не ти ли се струва по-добре от 3мм (примерно)
b_stoilov - специалист
Чух по радиото,че рекламират някаква такава боя,но незнам колко е ефикасна.Сега външната температура е ~8-15* и разликата е голяма,а като стане -15 примерно какво ще стане със стената.Съмнява ме,че тази боя ще може да изолира 35* разлика.Другото е мухъла. :?
EDI - майстор
Забравете боите.Термошилда може да спаси евентуално от коненз, но иначе не върши никаква друга работа.

Тема "Премахване на вътрешна изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: