Напишете въпрос свързан със санирането.
vihren - помощник
Здравейте на всички!
Това ми е първият пост в този форум , но от доста време си го чета.
Започнахме строж на малък семеен хотел на черноморието.Стигнахме до външното и вътрешно измазване и изолиране.Решихме да поставим изолация на външните стени а от вътре ще е само с мазилка или гипсо-картон.
Въпроса ми към всички ,който имат някаква идея или решение с какво и как да го направя съответно и цени за труд + матеряли на м/2.
Предложиха ми външно изолиране + мазилка и боя за 50лв. на м/2.Стори ми се много , Вие какво мислите?
Пропуснах да кажа ,че прочетох темите но не можах да се ориентирам в цените :|
EDI - майстор
Ако си го правиш сам излиза към 12 лева метъра :lol: , иначе офертите са от 40 лева нагоре, зависи от материалите.
prascho - майстор
С български неопор и дюбели + профили, мрежа, лепило, грунд и силиконова мазилка на Баумит за 8 см излиза 30 лв/м2!!!Само материалите :shock: . В тази тема ако не придобиеш представа за цени на м2 на материали не знам какво.... http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8239
Nini - напреднал
Здравейте майстори!
Трябва да санирам панелката,а нямам никъква представа нито какви материали са най-подходящи за този тип строителство,нито кой ще го направи качествено.Нямам идея дори за цените.Знам,че сте много компетенти и за това моля за помощ!Вашето мнение ще е решаващо ,защото всеки ден ви чета и виждам,че сте можещи =D> Не се включвам за сега в коментарите ви(поради липса на компетентност),но се надявам,че след ремонта у дома,ще мога и аз да кажа нещо полезно :-D
Nini - напреднал
Няма никъкви коментари по въпроса който ме интересува,защото вероятно си казвате: Защо да пишем,след като вече всичко сме пояснили??????От позицията на вещите вероятно е така,но от това което четох останах с впечатление,че става въпрос за саниране на тухлена стена,а на мен ми трябва информация за панел.Пък и при толко много материали,знам ли кое ще е най-доброто?
vihren - помощник
Благодаря за инфото! :?
EDI - майстор
Няма значени едали е тухла или панел.Технологията е една и съща.Външна изолация, стиропор 6-8 сантиметра, шпакловка с мрежа и мазилка.Това е в общи линии технологията.Ако е вътрешна, която се прави в краен случай, вата каширана с алуминиево фолио, след което картон или някакъв вид/пластвасова, дървена/ ламперия по желание.За това, кой ще ти го направи както трябва един господ може да ти отговори.Във форума има майстори, на които това им е занаят, то могат да ти помогнат най-добре.

Тема "Външна изолация и цената и ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: