• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
каква изолация да избера за кьща с мазилка и прьскана оа вьн даите сьвети заштото едни казват че американската не е добра зашото се смькжала ватата и се равьждали мишки
prascho - майстор
Вариантите са следните:
1. Стиропор + мазилка
2. Каменна вата+ мазилка
3. Сайдинг
4. Дървената скара с минерална вата + обшивка от аквапанелни плоскости + мазилка

Какви качества търсиш да притежава новата фасада? Шумоизолация, дълготрайност, външен вид, паропропускливост, негоримост?? Опиши в какво състояние е в момента къщата? Има ли изолация отвътре, изолация на тавана, изолация на пода? С каква дограма си? Каква част от къщата ще изолираш или цялата къща?

Впрочем при добавянето на още 2 слоя вата видях няколко трупа на мишки и части изядена вата. Според мен мишките ядат минералната вата но последиците за тях са смъртоносни.
8180 - майстор
Каскади,
Много странна кирилица:)
Има решения за "смъкването" на ватата, стига да ти харесва сайдинга.
prascho написа:
Впрочем при добавянето на още 2 слоя вата видях няколко трупа на мишки и части изядена вата. Според мен мишките ядат минералната вата но последиците за тях са смъртоносни.

Това защо не го снима, че търговците се кълнат до смърт в противното.
Каменна или стъклена?
prascho - майстор
минерална. Беше прокопан един тунел в едно парче. Мишките бяха полски и ги бяхме завъдили щото майстора дето ни лепи камъка на цокъла държеше отворена гаражната врата. За вбъдеще се надявам да елиминирам достъпа на каквито и да е мишки до таванския етаж.
8180 - майстор
Чувал съм твърдения, че стъклената им "боцкала" и била по-добра в това отношение. Те и умрели в изолацията сигурно са гадост. Знам ли :?:
prascho - майстор
Като извършвах ремонта бе останал само скелета им. Но действително е неприятно.
bullet - специалист
Какви са тези аквапанелни плоскости и от къде се вземат, че и на мен ми предстои такава операция.
EDI - майстор
АКВАПАНЕЛ са марка на КНАУФ.Ползват се за външна обшивка.
prascho - майстор
http://www.misiamoiatdom.com/index.php?page=tvshow2_3
Само имам един въпрос, по начина по който направха външната топлоизолация без наличие на тухлена стена не трябва ли от към помещението да се постави и пароизолация? И мениджера на изовър г-жа Бонова спомена, че дървото търпи по-малки линейни деформации от метала и е по-разумно да се използват дървена скара. Има ли нещо вярно в това?
предстои ми да сменя още няколко прозореца с пвц.иначе кьщата си е в добро сьстояние но искам да подобря отоплението сега няма нито вьншна нито вьтрешна изолация.Та мисалта ми е коя е по добра стиниопор+шпакловка и мазилка или саидиг(нали така се казва американската)като ваншен вид ми харесва но повечето хора ми казват за горе споменатите проблеми
  • 1
  • 2

Тема "каква изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: