Напишете въпрос свързан със санирането.
racer - специалист
здравейте,майстори!
имам няколко въпроса,незнам дали съм в правилния раздел :datz:
почвам ремонт в два панелни апартамента,на първия етаж-единия апартамент е набор 69,другия 92.проблемни са ми две бани,две кухни и две спални ;D :
кухня номер 1:имало е мухъл,защото се готви там-сложено е стиропор 2 см.без мрежа с гипсова шпакловка-мухъла пак е избил почти веднага...
сега...на мен ми е ясно сега,защо е станало така-няма пароизолация и влагата минава през стиропора и кондензира на студения панел...въпроса ми е сега какво да направя?как да изчистя мухъла под стиропора?трябва ли да го разлепям,да слагам саво,и пак да го лепя или може да пръскам савото направо отгоре???
и каква пароизолация е най-ефективна в случая и най-евтина?алуминиево фолио/xps/блажна/пвц тапет??
кухня номер 2:тече отгоре по едната стена над мивката...спукана труба от съседите на по-горния етаж най-вероятно...има ли начин да сложа някаква изолация за да не се вижда?или трябва неминуемо да се спре теча??
спалня номер 1:хоросан стени и таван+някаква постна боя за стените и вар за тавана.за 39 години в нея са изпушени няколко тона нафта,дърва,въглища и цигари...не е мазана от 20-25год...тавана и горните части на стените са черни...почнах да мия със вода със сапун,но мисля че няма да стане...почнах да стържа с шпатула,и се отлепя цял един слой...тавана става бял,а стените-сини-явно така са били боядисани навремето.въпроса е,че това което стържа не искам да го дишам,и си мисля дали няма да стане без да го стържа...айде стените ще им сложа грунд и после тапети-дуплекс.но тавана как да го направя бял без да го стържа...може ли грунд върху чернилката+ сатен+вар?ще побелее ли?
спалня номер 2:под-бетонна плоча първи етаж,долу-мази-зимата невероятен студ...реших да слагам стиропор а20 или а25 + рабицова мрежа.въпроса ми е накрая каква замазка и колко см?да има ли фибри?да лепя ли стиропора или само да го редя върху панела?
баня номер 1:хоросан стени и таван.нападал неравномерно.мисля да го свалям до бетон,после грунд,шпакловка лепило на циментова основа и тапети за баня или блажна или някаква нова боя за баня.бъркам ли някъде?
баня номер две:там ще се оправя сам :klatsch:
предварително благодаря за отговорите колеги! :prayer: :gott: :prost:
racer - специалист
хайде колеги помагайте че неделя почвам ремонтите-зиме иде :no: :alien: :talk:
racer - специалист
racer написа:
спалня номер 2:под-бетонна плоча първи етаж,долу-мази-зимата невероятен студ...реших да слагам стиропор а20 или а25 + рабицова мрежа.въпроса ми е накрая каква замазка и колко см?да има ли фибри?да лепя ли стиропора или само да го редя върху панела?
сега като чета форума,се замислям дали да не използвам osb шлайфано вместо замазка,и това да бъде крайната настилка? :?: а дали сухия под перлит/керамзит + гипсофазер ще излезе по-евтино? :roll: а перлит/керамзит + замазка как ви се струва?няма ли да топлоизолира доста по-зле от стиропора? :?:

Тема "ремонт на спални/кухни/бани в панел-имам няколко въпроса:)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: