Напишете въпрос свързан със санирането.
Кирил - напреднал
За външната изолация на жилището си съм се спрял на "Неопор" 5см с плътност 20кг/м3. Въпросът е каква мазилка да избера? Минерална или както се изразиха от "Неопор" - варова-циментова, силикатна или силиконова мазилка? Колебанието не ми е до това дали ще е по-евтино, а кое ще е най-доброто.

Моля, дайте мнение!
prascho - майстор
Минералната е с много ниска паропропускливост и поема влага. Силикатната е по-гъвкава и паропропусклива от силиконовата. Силиконовата поема по-малки количества вода. По препоръки споменават, че силиконовата е подходяща за крайморски райони, докато силикатната в планински. В какъв район се намира къщата. Минералната я отпиши:).

Прикачен файл

mazilki.jpg
mazilki.jpg (56.98 KиБ) Видяна 13745 пъти
Последна промяна от prascho на чет апр 17, 2008 1:28 pm, променено общо 2 пъти.
Кирил - напреднал
Апартамент е! В самия център на София.
Структурата на "Неопор" е дишаща. Дали е редно на дишаща изолация да сложа недишаща мазилка?
prascho - майстор
Кирил написа:
Структурата на "Неопор" е дишаща. Дали е редно на дишаща изолация да сложа недишаща мазилка?
Не е редно и не ти я препоръчвам!! Ако става въпрос за неопора на BASF преди 10 дни говорих с тях и ми казаха коефициент на дифузно съпротивление на водните пари около 20-50. При положение, че същия коефициент при ватата е със стойност 1-2. Казаха ми и цена от 161 лв/м3 без ддс с 5-7 % отстъка и ламбда 0,027 W/m.K за плътност 20 кг/м3. Също така ми казаха, че те са вносители като продукта се произвежда в Гърция. Каква лепилно-шпакловъчна маса ще ползваш?И към мазилка на коя фирма си се насочил?
Кирил - напреднал
Да така е! Колкото за изпълнението всичко ще правят те. Материалите и изпълнението си е тяхно. Нито се занимавам с майстори, нито нищо. Само трябва да си избера мазилката.
prascho - майстор
Кирил написа:
Да така е! Колкото за изпълнението всичко ще правят те. Материалите и изпълнението си е тяхно. Нито се занимавам с майстори, нито нищо. Само трябва да си избера мазилката.
Кои са тези "Те"? Препоръчвам ти да си следиш какви материали ще бъдат вложени в изолацията!!!!
Кирил - напреднал
prascho написа:
Кои са тези "Те"? .....
"Неопор" - България!
FMaster - специалист
Кирил написа:
Няма дишаща мазилка, въпреки всички реклами по телевизията, все едно да има дишащ силикон!!!
Най добрата мазилка е силиконовата, силикатната е така да се каже недоносче, между полимерна и силиконова, но няма свойствата и дългия живот на силиконовата. Успех!
8180 - майстор
FMaster написа:
Няма дишаща мазилка, въпреки всички реклами по телевизията, все едно да има дишащ силикон!!!
Колега,
Да ни "светнете" малко по-подробно за горното.
По-горе Прасчо дава данни, които поне на мен ми изглеждат добри или не трябва да им вярваме?
batkata - напреднал
Ей хора,жената е луднала терасите да ги правим със силиконова мазилка.Както и да е - днес купих за едната,ще пробвам как е и после за другата,ама ми се щеше някакво съветче да ми дадете.Някоя тайна около полагането -площта е малка това е ясно.

Тема "Минерална, силикатна или силиконова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: