Напишете въпрос свързан със санирането.
Каква изолация да се направи на тавана, който е едновременно е и под на горната тераса. Мисълта ми е ако горната тераса се напука някъде да не протече на моя таван. Парче поцинкована ламарина и фибран под нея по целия таван ще свърши ли работа? Да не се получава конденз и да се мокри гипсокартона и да мухлясва? Дайте идеи!
Никой ли не е правил някаква изолация?
Харалампи - специалист
Аз едва ли съм капацитет по въпроса, ама мисля че напука ли се горната плоча, няма спасение. Водата се спира само от горе. Тъй че сложи си 5 см стериопор и се моли. Аз лично се качих у комшийката и опуших всички достъпни дупки със силикон. Сложих и едно бордюрче плочки на парапета. Всички цепнатини със силикон и силиконирах отвън стъклата на винкелното и остъкляване. Понеже се наложи да сменя някои шчупени стъкла имах достъп през дупките до всички стъкла. След това на тавана вместо гипскартон сложих след стериопора пластмасови плоскости. Ако протече ще събори ГК-то, но не и ПВЦ-то. Дано съм ти бил полезен.
enterprise - специалист
Може да пробваш и с бетонова козметика за хидроизолация в България не се практикува често, но в Европа се използва тази технология от 60 те години до ден днешен.
ето ти един линк за материали ама не знам как ще се справиш има специална технология на работа.

http://www.novostroy.net/vandex/statija-vandex-02.htm

Това са продукти от Швейцария, ние лично гледахме един германски инженер на практична демонстрация на полагането на техните продукти и беше доста интересно. Та предполагам и Швейцарските продукти са добри.

Тема "Изолация на таван на усвоена тераса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: