• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
bairon - помощник
здравейте!
не искам да сгреша четейки само статиите и тълкувайки ги сам. искам отговори от вас, защото един път ще правя дом и не искам грешки...
имам къща-ново строителство-от тухли.от три етажа аз съм на втория. етажът е висок 2,60м. отвън има изолация с стириопор-5см. ето какво съм замислил за вътре-варозиментено измазване на стените, без вати,без гипсокартон, а на тавана-окачен таван с вата. прозорците са пвц-дограма. ще имаме цветя, ще се топлим на парно с котел в мазето. наи-големият ми страх е от появата на мухал.при този план и при редовно проветряване възможно ли е появата му и къде моят проект крие слабости.
благодаря на всеки!
hygro - майстор
Едно единствено допълнение. Сложи си ето такива прости влагомери в къщата, поглеждай ги от време на време и гарантирано няма да имаш проблеми. При нормална влажност мухълът не може да вирее.

Прикачен файл

hygrometer.jpg
Влагомер с човешки косъм.
hygrometer.jpg (84.94 KиБ) Видяна 5018 пъти
escutcheon - специалист
Откъде да си купи човек таквоз нещенце?
Антония - специалист
Ние си купихме бебешки, Chicco :) Главно защото е дигитален и ми е по-лесно да следя показателите му :)
bairon - помощник
благодаря за съвета за влагомера, но вапросът ми беше самото сачетание на всичките фактори-стиропор, вар, окачен таван с вата....дали предразполага повече появата на мухала или не?? ваобще тази цялата изолация-външна и вътрешна може ли да диша ?
masterval - майстор
bairon написа:
здравейте!
не искам да сгреша четейки само статиите и тълкувайки ги сам. искам отговори от вас, защото един път ще правя дом и не искам грешки...
имам къща-ново строителство-от тухли.от три етажа аз съм на втория. етажът е висок 2,60м. отвън има изолация с стириопор-5см. ето какво съм замислил за вътре-варозиментено измазване на стените, без вати,без гипсокартон, а на тавана-окачен таван с вата. прозорците са пвц-дограма. ще имаме цветя, ще се топлим на парно с котел в мазето. наи-големият ми страх е от появата на мухал.при този план и при редовно проветряване възможно ли е появата му и къде моят проект крие слабости.
благодаря на всеки!
Не.
Никъде.
Velio - специалист
А ако след това се направи гипсова шпакловка?
masterval - майстор
Байроне, лорде, живей си живота, стига си мислил, ще хванеш язва.
Изолиран си, джамове си имаш. Направи си стените и това е.
Виждал съм толкова зверски опакована къща, че направо вътре ти гасне цигарата от липса на кислород. Пари на вятъра.
Да не говорим, че аспиратора му даже не дърпаше, нямаше горкия откъде въздух да вземе.
roshav ohluv - специалист
Идеален си. Варта и гипса са естествени хидробалансьори, стиропорът също е паропропусклив. Само не разбирам за какво ти е тази вата на тавана, след като отгоре имаш обитаем етаж.
pipbel - майстор
Как за какво ?
Съседа горе да не би да му плаща сметката за ток..............
  • 1
  • 2

Тема "не искам да сгреша в изолацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: