Напишете въпрос свързан със санирането.
totko - специалист
Здравейте колеги!
Ще изолирам тераса обединена с кухнята, изложението и е южно.
Свързах се с 3 фирми и ми предлагат следното:

ФИРМА 1: лепило, 5 см EPS, дюбели, мрежа, шпакловка, пръскана мазилка

ФИРМА 2: лепило, 5 см неопор EPS, дюбели, мрежа, шпакловка, мазилка "Мармокрет" на Изомат ( не мога да ви кажа коя от всичките Мармокрети )

ФИРМА 3: лепило, 5 см EPS, дюбели, мрежа, шпакловка, влачена суха благородна мазилка

Моля, помагайте със съвети коя фирма и каква мазилка да избера, предполагам че мазилката може да се договаря допълнително.
И още нещо - силиконовите и силикатбите мазилки са скъпи. По отношение на цена-качество, два типа мазилки се доближават - споменатата суха благородна която е минерална мазилка и полимерната мазилка. Коя според вас е за предпочитане - минерална или полимерна?
Ето тук http://citybuild.bg/index.php?page=news ... ewsID=4757 чета че двете мазилки имат почти една и съща разходна норма в лева за квадратен метър. В форума в някоя от темите, бях срещнал че полимерната мазилка се нанася по лесно от минералните, но въпреки това фирмите които поставят топлоизолации не я предпочитат?! :?
SHL - специалист
totko написа:
Здравейте колеги!
Ще изолирам тераса обединена с кухнята, изложението и е южно.
Свързах се с 3 фирми и ми предлагат следното:

ФИРМА 1: лепило, 5 см EPS, дюбели, мрежа, шпакловка, пръскана мазилка

ФИРМА 2: лепило, 5 см неопор EPS, дюбели, мрежа, шпакловка, мазилка "Мармокрет" на Изомат ( не мога да ви кажа коя от всичките Мармокрети )

ФИРМА 3: лепило, 5 см EPS, дюбели, мрежа, шпакловка, влачена суха благородна мазилка.

Моля, помагайте със съвети коя фирма и каква мазилка да избера, предполагам че мазилката може да се договаря допълнително.
И още нещо - силиконовите и силикатбите мазилки са скъпи. По отношение на цена-качество, два типа мазилки се доближават - споменатата суха благородна която е минерална мазилка и полимерната мазилка. Коя според вас е за предпочитане - минерална или полимерна?
Ето тук http://citybuild.bg/index.php?page=news ... ewsID=4757 чета че двете мазилки имат почти една и съща разходна норма в лева за квадратен метър. В форума в някоя от темите, бях срещнал че полимерната мазилка се нанася по лесно от минералните, но въпреки това фирмите които поставят топлоизолации не я предпочитат?! :?
Това е оферта, която съм изготвил и препоръчал на мои клиенти. По нея ще направя две къщи до края на лятото. Естествено компонентите са тествани и на други обекти :-D Гаранция за труд - 10 години. Гаранция за материали - 10 години.

Топлоизолационна система „WEBER”

ОФЕРТА
Топлоизолационни плоскости от ЕPS 18-20кг./м3 - 6 см. (+ 7% фира) Термофлекс на "Марисан" - Русе
Топлоизолационни плоскости от XPS 5 см. за бетонни участъци и цокъл на фасада (+ 7% фира) Dow Chemical
WEBER 460Р лепилно-шпакловъчна смес (+ 7% фира)
Стъклотекстилна ПВЦ мрежа (1.1%)
ПВЦ лайсна с мрежа
Водооткапи
Дюбели
WEBER грунд
Силикатна мазилка - влачена,драскана (+ 5% фира)

Разходни норми:

КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМАТА.......................РАЗХОД НА МАТЕРИЛА ЗА М2

ЛЕПИЛО “WEBER” 450Р..........................................5.0 кг/м2
ШПАКЛОВКА “WEBER” 460Р...................................3.0 кг/м2
EPS F - 5 см 15-16кг...............................................2 бр./м2
ДЮБЕЛ 110мм тухла...............................................5 бр./м2
“WEBER” МРЕЖА 145 гр..........................................1.1 м2
ГРУНД “WEBER”......................................................0.200 кг/м2

Пускам три вида мазилки за по-голям избор.

СИЛИКОНОВА МАЗИЛКА „WEBER”
Разход на материал за м2 – 2.5 кг.
Опаковка – бака 30 кг.

СИЛИКАТНА МАЗИЛКА „WEBER”
Разходна норма за м2 – 2,5 кг.
Опаковка – бака 30 кг

ПОЛИМЕРНА МАЗИЛКА „WEBER”
Разход на материал за м2 – 2,5 кг.
Опаковка – бака 30 кг.
SHL - специалист
Тотко, съветвам те да не се занимаваш със сухите мазилки! Качеството им е уникално ниско, което граничи с хвърлени пари на вятъра. Що се отнася до пръсканата мазилка - тя не че не става, но отдавна е демоде, тоест е неестетична и съвременна. Все пак, ако се съобразяваш с парите използвай пръсканата, като си добавиш и оксидна боя в нея, за да направиш желания от теб цвят.
Иначе моя съвет към теб е в горния ми пост.
FMaster - специалист
Единствения фактор при теб е къде се намира въпросната тераса ако е в София, слагай 5см. ЕПС с цимент-полимерна мазилка, може и българска на Денел. Ако е на къща в полите на Витоша или извън София минаваш на 6см. Неопор с мазилка Колорит на фирмата Вебер. При всички положения нанасянето и, да е след грундиране на двете основи и задължително влачена с дебелина на консистенцията 2мм.
Успех!
totko - специалист
Благодаря ви за съветите колеги.
От гр. Лясковец съм, обл. В. Търново. Климата тук е - зимата е много студено, а лятото много горещо.
Бих искал да уточня че става дума за съвсем малко квадратни метри - за около 13 кв.
Вчера получих нова оферта от Фирма 2, като разликата е само в финишното покритие - силиконова фасадна боя на Оргахим, вместо мазилка Мармокрет. Обясниха ми, че след като се положи мрежата, се прави първо едно шпакловане, след това второ и накрая е боята.
Какво ви е мнението за тази боя? Аз останах абсолютно изненадан, защото все си мислех че за финишно покритие винаги се използва мазилка.
Също така споменаха, че могат да сложат такава мазилка, каквато поискам, но си я купувам аз. В тази връзка искам да ви попитам - от изложените разходни норми, излиза че за 13 квадратни метра 30 килограмова разфасовка няма да ми стигне :| ( 13 х 2,5 кг = 32,5 кг , акто добавим и 5% фира ...). Да купувам още една бака 30 кг си е кощунство.
Кажете някакви ориентировъчни цени на минерална, полимерна, силиконова и силикатна мазилка ( мисля че съм ги подредил правилно във възходящ ред )? Полимерната мазилка ли отговаря на най-добра по отношение на качество/цена?
И последно - пръсканата мазилка продава ли се готова?Съседът под мен си е направил терасата с пръскана мазилка и мога да ви кажа че не изглежда никак лошо.
skyfx - специалист
Привет,
вземи на Оргахим силиконова мазилка Д1.Разхода е 1,5 - 2 кг на кв.м. по данни от етикета.Цената е от 56 до 65 лв. с оцветяването.
Иди до Практикер в Търново,там има на цена около 60 лв. за бял цвят.
Аз с две кофи по 25 кг. минах 30 кв.м.
Всичко относно разхода зависи от майсторите
totko - специалист
Благодаря ти skyfx за съвета. Наистина не е скъпа мазилката на Оргахим и все пак е силиконова. Една бака ДЕКО 1 най-вероятно ще ми стигне. Ще проверя в региона какво се предлага и на каква цена. Практикер ми е малко далеч.
totko - специалист
Сега се сетих да попитам и още нещо. Според вас, каква плътност на стиропора ще е най-подходяща - плътност при която хем стената да си диша нормално, но и в същото време да има добро топлоизолиране?! :? :? :?
EDI - майстор
Стиропор ,маркиран с F, т.е. фасаден.

Тема "Коя или каква външна мазилка да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: