Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
crez - майстор
Моля за извинение подведах ви с тези 4% то e 20%. Това се отнася за керамични,но при циментно-пясъчните е малко по различно, допускат по малък. От 17° до 45° като керемидите не е неоходимо да се фиксират. При наклон от 45° до 60° се заковава всяка трета керемида, а над 60° - всяка керемида. Още веднъж хиляди извинения. :?
Сега намерих доста неща за покрив.http://stroiteli.elmedia.net/?magazine= ... 74&stype=1
Да, Crez точно ти ме светна за проблема.
Наклона както споменах е наистина малък и най-вероятно става точно това което ти си предположил тъй като както споменах - керемидите са ОК, дори забравих да кажа, че лятото над едната стая ги боядисах със специална водоотблъскваща боя за керемиди, отделно опушвах допълнително около комините. Но и това както виждам не е помогнало.
Ше се разпокрива като гледам.
За битумната мишама добре. А има ли някакъв друг вариант. Например течна гума, хидрозол, аквастоп и т.н.
Дайте и други предложения!!
Master_Kenobi - V.I.P.
Мислиш ли, че някой ще нареди керемиди на недостатъчно наклонен покрив? :?
На колко години е сградата? Можеш ли да премериш все пак наклона на покрива?
Не само, че мисля но и ги е наредил.
Наклона, според мен е между 20-25 % максимум.
Това е апартамент на тухлена кооперация, последен етаж. Както споменах без тавански помещения, направо плоча и отгоре керемиди.
Така го взех.

Гледам, че съседния вход са си го направили покрива изцяло с метална обшивка (която знам, че е най-добрия вариант) ама за това пари няма и няма да има!

За промяна на наклона и дума не може да ста
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, ясно че не може да промениш наклона. Но при това положение направо се замисли за махане на керемидите изобщо и полагане на битумно покритие (битумни керемиди), без сегашните ти керемиди. Така или иначе не вършат работа, за какво да ги редиш пак.
Не забравяй, че каквато и хидроизолация да слагаш, ще трябва да махнеш преди това дървената скара на керемидите и после пак да я ковеш... За кво? :?
Сметни си, ама мисля, че ако минеш на варианта "битумен покрив", може и да не ти излезе па-скъпо...
crez - майстор
Ако е бетонна плоча няма никакъв проблем да я минеш 3-4 слоя с разтопен битум, или това, но ще ти излезе по скъпо.
http://www.isomax.bg/product.php?id=1
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, плоча било каза човека. Ама и "нещо като пясък" имало под керемидите?! :? Да не е само нещо като перлит се чудя... Хм.

А и ако ще маже сериозно с битум, за кво после да слага пак керемидите. :?
В кой от строителните хипермаркети се продават тези хидроизолации на Изомакс?
Не, не прилича на перлит. По скоро тая посипка според мен служи за за по-добро сцепление на керемидите към плочата тъй като наклона както казах е малък и няма летви, които да задържат керемидите.

А керемидите ако не за друго то поне за по естетичен външен вид ще ги сложа. Някак си не ми изглежда добре да оставя покрива само на тая битумна паста.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:42 am, променено общо 1 път.
Matchless - специалист
Ако е голям покрива може да го минеш с битумна смола или ако намериш от сместа с която правят асфалтовата настилка.За мен е най добрия вариант...

Тема "Хидроизолация под керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: