Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
chapara - майстор
Така като го гледам, по мое мнение, на вид хич не си го докарал, дано поне е непропускливо.

Това за УВ то😁, ми всеки гледа да си продаде боклуците😉. Като е вградено в обмазката, освен че му няма нищо от слънце, как точно няма да издържи :? :shock:
stefanjor - специалист
пет окт 17, 2025 4:20 pmchapara написа:
Така като го гледам, по мое мнение, на вид хич не си го докарал...
Да, определено няма пазарен вид... добре, че не си вадя хляба с това :-D
Чесно казано разчитам основно на бутиловата и битумната лента, както и на битумният уплътнител, който сложих преди всичко останало.
Тази течна гума на много места четох да се оплават, че с времето се измива... ще видим как ще бъде при мен.
stefanjor - специалист
ПРОТЕЧЕ :x
От неделя сутринта вали непрекъснато и продължава в момента.
Протече чак днес сутринта.
Като гледам термокамерата май трябва да разширя малко зоната на облепване.
Снимката е от тази сутрин, а с червеното е локвата, която се е образувала.

Изображение
MamaMy - майстор
Когато смесваш различни и несъвместими помежду си технологии обикновено се получава точно това, нищо.Няколоо пъти ти се повтори, че битума не се свърва с силиконовите и полиуретанови пълнители. С латекса също. Тази течна гума е много добра за някои цели, но не и за твоята. Студените процеси или такива върху вече компрометирани повърхности изискват доста повече от добри намерения, старание и помощ през интернет.
kozl - майстор
пон окт 27, 2025 9:39 amstefanjor написа:
ПРОТЕЧЕ :x
Виждам отдушник близо до воронката.
В него какво се вижда? Има ли вода, влага?
Теча може да не е от воронката. На колко години е мембранната изолация?

На друга сграда (не е панелна) вкараха воронка с тръба с по-малък диаметър, за да не къртят. Теча ставал някъде под воронката в зоната на бетона. И там първо кърпиха отгоре и намаля теча, но не престана.
Случва се причините да са комплексни.
В наша сграда два екипа с термокамери търсиха теча - неуспешно. Едните ме засилиха, че теча е от покрива, а горе сухо, на долния етаж също.
В крайна сметка в най-мокрия апартамент разбиха банята и не един, а три :shock: теча от канала.
С тези течове - скрита картинка #-o

На терасата над мое жилище протече от от няколко места. Тавана нацъфтя. Две години разправия с горния съсед да покрие терасата. Вместо покриване последва разбиване на плочки, хидроизолация, нови плочки. Изчаках няколко месеца след ремонта на терасата. Само при барбакана теча си остана.
Първо мазах с двукомпонентна хидроизолация, ама този барбакан нищо го не лепи. Само се измъчих без сполука.
В крайна сметка изкъртих на комшийската тераса плочки от новите и смених барбакана. Вкарах се в приключение с този барбакан. :x
А колко пропуски открих по ремонта на терасата #-o. 2 салама полиуретанов уплътнител изхабих да пълня необработени места.
Големи надежди имах в полиуретановия уплътнител, но преди години пак бях пълнил пропуски от строителя на същата тераса и полиуретана се напукал и нацепил. Но нямам спомени кога е било.
stefanjor - специалист
вт окт 28, 2025 8:20 pmMamaMy написа:
... изискват доста повече от добри намерения, старание и помощ през интернет.
Сигурен съм, че е така, но идеята е да се закърпят нещата до пролетта.
Иначе за материалите- използвал съм само това, което MamaMu и Chapara ми препоръчаха.
Изчистил съм старите материали, като полиуретановия уплътнител.
След това на чисто съм сложил битумен уплътнител Tytan, върху него бутилова лента и отгоре битумна лента с алуминиево покритие, която нагрявах с пистолет за горещ въздух.
Голямото правоърълно парче с течна гума беше "изстрел в тъмното" ако има пробойна на друго място освен при воронката.

Фактът, че протече чак на втория ден ме навежда на мисълта, че може да има проблем по- встрани към отдушника след като локвата се е разширила повече.
ср окт 29, 2025 7:14 amkozl написа:
Виждам отдушник близо до воронката.
В него какво се вижда? Има ли вода, влага?
Теча може да не е от воронката. На колко години е мембранната изолация?
Около отдушника всичко изглежда стабилно- няма олепвания, подкожушвания или др. подобни.
Покрива е ремонтиран преди 7- 8 г.

Викенда ще огледам и може да облепя още една зона пък дано уцеля :cool:
gecata1059 - специалист
Тя водата може да влиза от по-далече и там се събира. Миналия декември баща ми се обади за теч покрай тръбата на воронката. Последен етаж. Качих се на покрива, воронката чиста ,но изолацията се надула от вода. Понеже наклона е към воронката водата се събрала там и като няма откъде да излезе просмуква на долу. Пробих една дупка и изригна малък гейзер. После премахнах част от изолацията и направих каналче към воронката да изтича водата. Така го оставих и от тогава няма теч.
Та мисълта ми е, че може да мажеш отгоре , а водата да се събира под изолацията и да просмуква.

Тема "Воронка покрив панелен блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: