Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
koev59 - помощник
Имам един "малък" проблем :datz: който обаче се оказа голям :? Преди около година ми пуснаха /избиха през покрива/ метална тръба за комин на парното/котела. Покрива беше с изолационно покритие. Около тръбата "майсторите" ми изляха плоча с мозайка /по около 50 см./ :shock: Да обаче при обилен валеж проникваше вода в таванското помещение. :-D Лятото ме посъветваха да сложа някакво изолационно покритие (идва майстор, залива го ... :?: ) ........
Сега пак си тече.. "майстора" каза че комина/тръбата/ имала температурно разширение ... Та въпросът ми е има ли някакво решение ??? - :arrow: предложете варианти :idea: ще ставам майстор

Прикачен файл

999.gif
999.gif (2.87 KиБ) Видяна 8188 пъти
todor_velikov - специалист
залепи битумна мушама
housedoktor - майстор
битумна мушама до топлия метален комин ли?
EDI - майстор
Термоустойчив силикон http://www.ceresit.bg/products/index.html ей тука вътре ще го видиш.Издържа до 300 градуса и е еластичен.Е, черен е, ама няма да се вижда, освен от сателит..... :-D
todor_velikov - специалист
housedoktor написа:
битумна мушама до топлия метален комин ли?
не,върху това което са изляли "майсторите"
koev59 - помощник
EDI написа:
Термоустойчив силикон http://www.ceresit.bg/products/index.html ей тука вътре ще го видиш.Издържа до 300 градуса и е еластичен.Е, черен е, ама няма да се вижда, освен от сателит..... :-D
Благодаря за предложенията и мненията :) Не ме бърка че е черен цвят, но видях само това Ceresit CR 166 - а товя дали ще поема температурни разширения.... :? евентуално ако някой има опит

Код: Избери всички

КОЛКО
:x :x :x Може би още малко пояснения: Плочата която изляха от мозайка/50x50/ около комина , поне според мен е хванала здраво за тръбата/Ф=180/ но мисля че водата прониква под/отстрани тази плоча.....за долната плоча тръбата е хваната неподвижно със заварки
(разликата м/у двете плочи е около 2.50 .... не знам какво ще е топлинното разширение :x ) :hot:
koev59 - помощник
Ако изчистя това което е залято около плочата и залея с нещо еластино :feuer: и не горимо :?: евентуално дали ще имаме добро свързване м/у изолацията на покрива и тази плоча/плочка около тръбата-комин/ ........ падна малко сняг и взе да таи :gott:
Лошо ..............................
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Наклоните какви са?
EDI - майстор
Силикона е CS 28, в продуктовата група на силиконите е.Издържа идеално.С него си уплътнявах коминана камината, където се свързва с навеса.Има и до 1000 градуса на БИЗОН, за запълване на фуги в камини, печки и други, но не е еластичен, а става твърд като цимент.Използвай силикона, ще стане.
koev59 - помощник
n_a написа:
Наклоните какви са?
наклона е малък , но го има.....все пак водата се отича

Тема "Хидроизолация на покрив - да ама не" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: