Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
koev59 - помощник
EDI написа:
Силикона е CS 28, в продуктовата група на силиконите е.Издържа идеално.С него си уплътнявах коминана камината, където се свързва с навеса.Има и до 1000 градуса на БИЗОН, за запълване на фуги в камини, печки и други, но не е еластичен, а става твърд като цимент.Използвай силикона, ще стане.
EDI благодаря за предложения вариант : Дай по-вече инфо за CS 28 - какъв е разхода, /какъв грамаж/ :!: т.е. да речем около 2 м фуга ще я запулни ли една опаковка /предполагам е туба/... ще се свърже ли добре с изолационното покритие което е на покрива и евентуално с мозаечната плоча около комина или да покрия цялата плоча до/около тръбата:? Еластичен ли е и ще поеме ли темп. разширения на тръбата нагоре ... :x Чувал съм че силиконите издържат 2-3 год на атмосверни влияния...
Предварително благодаря за инфото :idea:
EDI - майстор
Отвори линка, който ти дадох по-горе.Щракни отляво на продукти, след това на силикони, след това на CS 28.Ваътре ше видиш ПДФ с подробните данни за продукта.
koev59 - помощник
EDI там в ограничения за употреба :lьge:
пише че не може да се използва в/у бетон, цимент и стротелни разтвори [-X .............. плочата около комина е както писах мозайка и цимент :laola: :jump2:
EDI - майстор
Вярно е, че пише, но става и на бетонни основи, пробвано е.Ограниченията са доста условни, явно имат други съображения, а не, че няма да върши работа.Ако не искаш да го ползваш, сложи силикон за стъкло.Издържа до 150 градуса, не му пречат УВ, влага и други подобни работи.
koev59 - помощник
Ясно, чисто и просто се опасявам дали ще стане свързване м/у старата изолация на покрива и плочата около комина т.е след 2-3 месеца да почне да пропуска пак вода.......... :x ......защото взе да ми писва
но ..............ако си го пробвал /имаше ли някакъв бетон/........... колко време мина .... защо да не пробвам

.......... срещнах и разни други материали :idea: , но като не съм ги пробвал ..... :?: не знам дали ще свършат точно за това работа... :buch: PROTESIL-W; :arrow: ИЗОМАКС ЕЛАСТА :arrow: Уотърблок :warn:
Някой чувал ли е нещо за тях, мнение, ще ми свуршат ли работа? Предварително благодаря :computer:
EDI - майстор
Ами шева, който сложих, вече държи повече от година.За по-нататък не знам, но до сега краищата, където винаги е слабото място не са се навдигнали.ен ако питаш, разчисти всичко около комина/особено мозаечната част/ до чиста и здрава основа и наново изгради изолацията.
arai - специалист
Може спокойно да се направи с газопламъчна изолация детайлът е прост,имаси начин за направа на тръба.Аз лично съм направил стотици досега.Има газопламъчни материали които издържат на доста голяма температура,нито един от мазилиаците няма да ти помогне силикони и разни други такива.
koev59 - помощник
arai написа:
Може спокойно да се направи с газопламъчна изолация детайлът е прост,имаси начин за направа на тръба.Аз лично съм направил стотици досега.Има газопламъчни материали които издържат на доста голяма температура,нито един от мазилиаците няма да ти помогне силикони и разни други такива.
:?:
arai
би ли посочил някакви материали които са проверени и би ли обяснил по подробно как може да стане това :?
ако евентуално не ти досаждам :respekt: и имаш желание
:prayer:
Благодаря предварително :)
svetliopi44 - Чирак...
Басии колко пъти пиша за това ... http://www.isomax.bg/product.php?id=1 ама никой не обръща внимание...
koev59 - помощник
Извинявай "svetliopi44" ама не съм специалист (а пък вече 3 г работя само със специалисти-майстори) та .......... чета :? и си разсъждавам.............. та за това което пише отгоре "газопламъчна изолация" , "газопламъчни материали"
това ми предложи arai за това потърсих разяснения .....

колкото до :?: "Изомакс ЕЛАСТА" четох за това но не зная дали ще може в моя случай да свърши работа

а пък след като минаха толкова майстори ( :lol: всики за "Франция" да им оперират поне едната ръка за ДЯСНСА :lol: )
и проблема остава, :idea: реших и аз да се изуча за майстор :computer: дано успея да го реша някак

Със сигурност има и такива които не са за "Франция" , но те за 1кв.м не се захващат ............

Тема "Хидроизолация на покрив - да ама не" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: