Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ELENA ATANASOVA - помощник
Здравейте! Надявам се на Вашата помощ. Става въпрос са стена в апартамент на 4 етаж. Проблема е, че отвън се намира водосточната тръба и при силен дъжд прелива и стената се мокри и избива мухал. Това е само в единия ъгъл на кухнята на около 1 м2. Водостока се ремонтира подчти всяка година, но проблема си остава. Има ли възможност по някакъв начин стената да се изолира отвътре. За тавана съм решила да го направя окачен със стъклена вата, дано помогне. :(
Моля, дайте идеи как да се реши този проблем.
Любо - специалист
от вън е най добре да се направи и после вътре с фибран според мен
ELENA ATANASOVA - помощник
Благодаря за отговора. И аз се замислих за фибран, ама тук прочетох доста противоречиви мнения. А отвън - май още не сем открили майстора - положението е така от 20 г., откакто аз бях на гоините на моето дете. :)
Любо - специалист
винаги има противореиви мнения относно вътрешна влага.решението е трудно
Любо - специалист
дай някоя снимка външна да видим какво ще кажат спецовете
evdoki - специалист
По- добре причината , а не следствието. Направете възможното да отстраните теча върху стената, а за топлоизолация после мислете :?
lambov - специалист
:?
Последна промяна от lambov на нед фев 14, 2010 2:12 am, променено общо 5 пъти.
lambov - специалист
Евдоки е прав.

Най-разумното решение е първо да се оправят водосточните тръби и после изолация. Защото, ако се положи топлоизолация без значение къде (вътрешна или външна) и избива теч по нея - то водата ще комрометира топлоизолацията ![/quote]

Тема "Хидроизолация на стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: