Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
kireto1 - специалист
Здравейте колеги .
Изкам да попитам за тераса ,коя хидроизолация е за предпочитане.Еднокомпонентна или
двукомпонентна и защо???От горе ще има теракот след 6 месеца.На коя фирма е на добра цена
и с гаранция.(разбрах за вебер че имали някаква немска за около 6 лв на две ръце)
Предварително благодаря
kireto1 - специалист
Какво става колеги ,никой нищо ли незнае по този въпрос ???
torbalan - Дървен философ
аз сложих черна асфалтова хартия.....
върху нея - замазка от пясък и цимент с дебелина около два до три сантиметра...

хартията я лепихме с приятел...прави се лесно...
замазката си я правих сам после...

та като цена за 10 кв. метра тераса се върза нещо от порядъка на 35 - 40 лева за материали :)
Споменава се асфалтова хартия и реших и аз да попитам. Върху гаражите има площадка, която е с асфалтова хартия/ на 10г сигурно/, която на места се е отлепила, а на други е много здрава. Исках да махна хартията и да направя замаска и да си я ползвам като веранда, но незнам как да отлепя по-лесно асфалтовата хартия. А как така ти си сложил първо асфалтова хартия и след това замаска, така хваща ли и няма ли опасност да се отлепи след някой друг месец?
теразид им е много здрава течната хидроизолация работил съм с нея след течове и са спирали
LazarGanev - "Велик майстор"
След дълго проучване се спрях на тази на Вебер, но още не съм я полагал. Става като гумен пласт, върху който се лепи гранитогреса. Върху плочата имам 10см топлоизолация и замазка за наклони.
schuldiner - майстор
dani_koce написа:
Споменава се асфалтова хартия и реших и аз да попитам. Върху гаражите има площадка, която е с асфалтова хартия/ на 10г сигурно/, която на места се е отлепила, а на други е много здрава. Исках да махна хартията и да направя замаска и да си я ползвам като веранда, но незнам как да отлепя по-лесно асфалтовата хартия. А как така ти си сложил първо асфалтова хартия и след това замаска, така хваща ли и няма ли опасност да се отлепи след някой друг месец?
dani_koce,
Имаш няколко варианта:
1. Отстраняване на старата изолация, полагане на нова, замазка, настилка.
2. Ремонтиране (презалепяне) на старата изолация, замазка, настилка.
3. Почистване, замазка, нова хидроизолация, настилка.
4. Почистване, замазка, настилка.
и т.н.
За съжаление не може да се отгатне кой вариант е най-добър за теб без поне да се види площадката. Но при всички случаи ще трябва да се почисти боклукът (а кое е боклук не се знае). Само в третия вариант можеш да избираш изолацията - иначе трябва да е съвместима със старата, т.е. битумна. А т. 4 - не бих рискувал да правя настилки без добра хидроизолация отдолу, особено ако гаражите не са мои...

Колкото до качеството на една или друга изолация... гаранцията на производителя не струва нищо без гаранция от изпълнителя. Ако ще и 100 г. да дава фирмата-производител, ако ще ми я правят "братчедите" - мерси!

Тема "1К или 2К хидроизолация за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: