Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
markk - напреднал
Ей за това не обичам рулонните хидроизолации,а мазаните....
На тия и 100 тояги на голо са им малко. :-D :wink:
vipltd - специалист
По принцип посипковата хидроизолация се полага над поне 2 мм битумна хартия и съответно на грундирана повърхност.
Пред свършен факт.
-провери слебките(дали са добре заварени)
-направи тънка ,но силна замазка(ако е използваем покрива)
-или положи чакъл,за по тежка защита(от вятър и др.)
Воалит В или ВМ. е по-слаб на скъсване матерял.Ползвай ПОЛИЗОЛ при работа на един пласт.Или друг мат.с полиестерна основа и с дебелина мин. 3.5кг/м2[/url][/list][/b]
sezoni1 - напреднал
Грундирането също е от голямо значение.
vipltd написа:
По принцип посипковата хидроизолация се полага над поне 2 мм битумна хартия и съответно на грундирана повърхност.
напълно точно
gorgidanchev - специалист
Грундиране и цялосно залепяне.Пет години не е мръднал.
schuldiner - майстор
Доколкото съм разглеждал сертификати, площта на залепване се нормира от производителя. Варира от 30 до 100% в зависимост от наклона на покрива и вида на материала. Очевидно има и такива м-ли, които въобще не се лепят към основата (но те са просто друг тип). Като говорите за воалит, трийсетте процента съм ги виждал точно в указания за полагане на Изола - не че съм съгласен с тези указания... При всички положения основата трябва да е добре почистена, да е здрава и равна и с много малки изключения - грундирана (например може да се лепи върху плочки или търкана мозайка, но ми е интересно как ще се грундира). Колкото по-здрава е основата и по-плътно е залепен за нея матеириалът, толкова повече ще издържи изолацията на механични наранявания. Не се препоръчва плътно лепене при холкери, дилатационни фуги и т.н., но случаят с гаража явно не е такъв - някой го е домързяло, а и с тез плювалници (горелки) от 20 лв. нищо не можеш да залепиш дори да искаш... А ако пък не са вулканизирали зоните на застъпване абсолютно херметично, направо са за ... .

Много ми е криво като чуя така да мамят клиенти, ама е грешен и подходът - първо консултацията, после приемането на работата и плащането. Апропо, 300 лв. за труд ли? Малеииий... Тези същите и мазана изолация така щяха да я изпълнят, така че проблемът не е в материала.

Още нещо - първият пласт съвсем не е излишен, но отдавна не е задължителен. Предназначението му е да обере неравностите и движенията на основата и да предпази горния пласт от повреждане. При положение, че има на пазара подходящи материали с увеличена дебелина, добра армировка и посипка (нещо като 3 в 1), не виждам смисъл да се товари клиентът с още един пласт, пък бил той и по-евтин. Естествено, гаранцията без него е по-малка, но не значи, че е грешно изпълнено.
rosso666 - специалист
Question поздрави колеги имам питане ...ние вече почнахме да събираме пари да хидроизолациа на покрива(на блок с лек наклон на покрива 70-те години ) нопонеже живущите са пенсионери и няма много възможности решихме да си правим ние хидроизолацията та молбата ми е ако някой може да помогне със съвети.... Very Happy Confused Confused Confused Confused
rosso666 - специалист
Чаро написа:
Поне махнаха ли найлона, който е от долната страна? От мързел може и така да са направили. Разчитат на слънцето...
Грунд сложиха, нали?
Ако не са сложили и грунд- само тояга няма да стигне. Въобще. :-D
Колега какъв тояно грунд се слага и къде??? :roll:
и как точно става обработването с горелката ??? колко време се топи за да се залепи
bat_al_a - специалист
Грунда трябва да е битумен, играе роля донякъде на свръзка между основата и битумната рулонна ХИ. Ето и клипче как се работи с горелка и рулонна ХИ.

http://www.youtube.com/watch?v=_FBj8mXf ... re=related

Тема "Въпрос отностно воалит с посипка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: