Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
emil_kst - помощник
Здравеите,Про :o
Ситуацията е следната:
с баща ми правихме виличка(към 55 кв.м) ,направихме покрива от бетон(наклонена плоча,с козирките стана някъде към 70 кв.м) и сега е време да го покриваме.Бащата купи от тия лентовите керемиди,дето се лепят с горелка(забравих им наименованието :? )
Та първото ми питане е свързано с хидроизолацията:
под тия керемиди нещо допълнително слага ли се?някаква замаска между тях и плочата,може би?
Второто нещо ,за което се двоумя е за топлоизолацията отвътре :?
понеже тавана е наклонен( ниската част до стените е 2.0 м, във високата -2.6 м) дали е удачно да го изравня с окачен таван,или има някаква по оригинална идея,която ми убягва ,за по ефективно използване на тоя губещ се обем(между окачения таван и плочата?)За шкафчета не става май,щото е височко :sad:
И за последно :
освен тоя окачен таван отжътре някакви допълнителни вати или нещо подобно (щото е планина и си е студеничко :cold: )

Надявам се питанията ми да не са доста лайчно изглеждащи,но и така да е ,по-добре първо да питам,а не после да развалям нещо направено ,за да го дооправям :lцl:
8180 - майстор
Емил,
Не съм го правил, но ще спомена няколко неща:
1. Обикновено бит. керемиди се монтират в/у дървена обшивка.
2. Допълнителна хидроизолация Е необходима.
3. Подразбира се, че подпокривното ще е обитаемо - необходима е топлоизолация. Най-добре е (не само заради намалената височина на помещението) последната да е отвън (върху бетона). При кратковерменно използване на къщата, вътрешната топлоизол. има някои предимства. По съвременните виждания дебелината надвишава 10см. Вата или стереопор по избор. Хубаво е външната топлоизолация да обхване и стрехите (отдолу).
4. За по-добра дълговечност на бит. кер. препоръчват вентилация на покрива.
и т.н.

Дано не те "подтискам" - питай Гугъл.
За стартови понятия и първа ориентация виж:
http://www.maxim.bg/shingle/instalation.htm
http://www.mkmgrup.eu/index.php?mPath=103
Успех!
emil_kst - помощник
Благодарско за изчерпателния отговор,8180. :-D

Тема "бетонен покрив-хидро и топлоизолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: