• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
trix - специалист
trix написа:
Може например да грундираш с грунд за камък и бетон,да запълниш цепнатините,ако са големи,да грундираш отгоре им,и да лакираш изцяло с полиуретанов лак за камък и бетон.Разбира се преди всичко трябва да се почисти добре плочата :)
това трябва да го променя - разбира се,че хидроизолацията трябва да е еластична,за да може да покрие евентуални бъдещи пукнатини
Хицко - специалист
valio_78 написа:
Здравейте, прегледах доста теми за хидроизолация, но все още не съм решил как да я направя. Гаража ми е с плоча, която се е спукала и ми капе на колата, мисля да я намажа цялата със водно стъкло и по-обилно върху цепнатината, после мажа със асфалтлак или както му е там името, а накрая със воалит със посипка. правилно ли съм се ориентирал, дайте съвет.
Благодаря предварително.

С уважение : valio_78
Аз вече пробвах продукта Изомакс Еласта.
Превъзходен материал!
Мога да предложа следното:
1. Почистване на плочата с ръчна четка за метал чрез разтъркване;
2. Да се измете с метла, или прахосмукачка;
3. Плочата да се обработи с Боро контакт;
4. Да се налепят плочи от Фибран;
5. Да се разбърка подходящ разтвор от лепило Термофлекс и ситно пресят пясък, и да се направи замазка със съответния наклон и равнинност;
6. Да се закупи необходимото количество Изомакс Еласта, и армировъчна мрежа;
7. Да се направи грунд от Изомакс Еласта и вода в съотношение 1:1, и да се грундира площта;
8. Според указанията от опаковката, да се пристъпи към следващите операции;
9. ПРИ ЗАКУПУВАНЕТО НА ПРОДУКТА ИЗОМАКС ЕЛАСТА ДА СЕ ИМА В ПРЕДВИД СЛЕДНОТО - ОЩЕ В МАГАЗИНА ОТВОРЕТЕ КОФАТА. ТРЯБВА ДА Е ПЪЛНА ПОЧТИ ДО КАПАКА, И ПРИ РАЗБЪРКВАНЕ ДА Е ХОМОГЕННА КАША, БЕЗ БУЧКИ.

Дано да съм полезен, и не само към колегата.
ssimeon - помощник
За да не отварям нова тема, ще помоля за съвет тук. И без това проблема ми е сходен.
Става въпрос за подземен гараж в ново строителство /7 год/, над клетката ни е плочника на блока, в смисъл самата гаражна клетка не е под магазините, а е под тротоара. В единия ъгъл минава водосточна тръба, която обира водите от покрива, балконите и климатиците на 6 етажен блок. Преди две години вода ли замръзна там или нещо друго стана, но бавно-бавно се появи мокро петно точно в ъгъла при тръбата. Петното отдавна вече не е петно, а си напредва и вече минава по диагонал през тавана на целия гараж. Самата плоча се е пропукала и при снеготопенето и проливните дъждове направо се тече вода от тавана. Съсипа се боята на колата на жена ми, добре че тя ми е добричка и не ми прави проблеми. Жената, не колата! За да се реши проблема ще трябва да се поразкопае и огледа, може би само снадка, коляно или част от тръбата са за смяна. Всъщност дано, че ако трябва да се махат плочките на тротоара, копае и прави някаква хидроизолация на плочата бая труд и средства ще заминат!
И вече по същество, търся подходящ майстор който да се заеме и реши проблема. Моля, ако някой може да ми съдейства. Става въпрос за квартал Слатина.
П.С. Ще кача и снимки, след като ги направя утре.
ssimeon - помощник
Ето и няколко снимки.

Прикачен файл

Photo-0099.jpg
Photo-0099.jpg (50.2 KиБ) Видяна 15701 пъти

Прикачен файл

Photo-0100.jpg
Photo-0100.jpg (37.93 KиБ) Видяна 15701 пъти

Прикачен файл

Photo-0101.jpg
Photo-0101.jpg (30.92 KиБ) Видяна 15701 пъти

Прикачен файл

Photo-0102.jpg
Photo-0102.jpg (46.58 KиБ) Видяна 15701 пъти

Прикачен файл

Photo-0103.jpg
Photo-0103.jpg (38.71 KиБ) Видяна 15701 пъти
trix - специалист
измажи отвътре тавана и стените,ако решиш и пода със http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... и/cr-90/73
виж и листа с техническите данни
bat_al_a - специалист
В твоя случай, варианта за изпълнение на качествена и надеждна ХИ, без да разкопаваш отвън и полагане на ХИ отвън, е използването на някаква капилярна ХИ, и колегата трикс ти е препоръчал, доколкото чета, тъй като и аз в момента се запознавам с този продукт, точно такъв вид ХИ, която навлиза и се просмуква в капилярите на бетона, и при контакт с влагата в него, кристализира и образува водна бариера по повърхността и вътре в самия бетон. Мисля, че това ще ти свърши добра работа, поне от каквото чета, аз съм ползвал за подобни проблеми капилярна ХИ, върши добра работа.
ssimeon - помощник
Благодаря, но така няма да реша проблема със спуканата водосточна тръба, а май ще прикрия последствията.
Търся майстор за оглед и ремонт!
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на плоча на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: