• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ivhand - специалист
Здравей колега от Изомакс. Същност въпроса ми е и към всички други които могат да помогнат с акъл Разбрах че имате магазин в Пловдив. Искам да попитам какво решение ще ми предложите за моя случай. Имам едноетажна къща на две нива.Една част от помещенията са на кота 0.00 а друга част са на кота +0.45.
Прикачен файл:
shema2.jpg
shema2.jpg (23.31 KиБ) Видяна 6699 пъти
В момента е на груб строеж. Предстои слагане на топлоизолация на външните стени и основите, но доколкото разбрах топлоизолацията е уязвима от влагата така че трябва да се изолира от нея.Предполагам че е задължително да се направи цокъл на сградата и да се оформят циментови пътеки около него с наклон за да отвеждат повърхностните води, но има ли още нещо. Каква е последователността и с какави материали да направя хидроизолацията(преди или след топлоизолацията), така че да предпазя и къщата и самата топлоизолацията от влагата.В миналото подпочвените води са били плитки, но след направата на канализацията на квартала явно са се отдренирали и в момента са на пове4е от 8 м - (комшията се е наложило да забива по- дълбоко сондата)Наоколо няма повърхностни води.?
Благодаря предварително
ISOMAX - специалист
ivhand: Това което препоръчваме като система за хидроизолация на основи е: полагане на тази хидроизолация и след това нейна защита от обратния насип посредством XPS, който лепим точково със същия хидроизолационен материал. XPS е хидрофобен и с него получавате както топлоизолация така и защита на хидроизолацията. Ако се ползва стиропор (EPS), който е хидрофилен рискуваме насядане и задържане на влага в топлоизолацията, което с течение на времето просто ще я развали. Използвайте дебелина на XPS не по-малка от 5см. Бетонните "пътеки" за отвеждане на повръхностните води са силно препоръчителни, както вече сте се ориентирали. Важно е хидроизолацията да прави връзка между вертикали и хоризонтали, за да бъдат изолирани напълно фундаментите. Тази връзка се осъществява чрез монтажа на компенсаторни ленти.

Поздрави!
Здравейте колега от Изомакс. Решил съм да се спра на продуктите, които предлагате. Имам нужда от компетентно мнение.
Ситуацията е следната. Къща на два етажа, като първия етаж е от камък, частично вкопан в земята. Конкретно ме интересува, каква цялостна външна хидроизолация се полага на зид от дялан камък (за основите и за цокъл над земята). Доста неравна повърхност с ронеща се спойка между камъните. Колебая се да ли ако тръгна да изравнявам основата с някакъв циментов разтвор, той ще полепне върху влажните камъни. Или да слагам направо ИЗОЕЛАСТ 2К, независимо, че на тази основа разходната норма ще се увеличи значително.
ISOMAX - специалист
magic: Това което правим и винаги препоръчваме е да се направи изравнителна цименто-пясъчна шпакловка, за да се заздрави основата и да се получи подходяща такава за хидроизолация. Дяланите камъни не позволяват изграждане на 100% плътна изолация. Ако се изчака по-топло и сухо време ще отпадне притеснението за сцеплението между камъка и замазката, макар че според мен, влажната основа няма да окаже негативно влияние. Все пак е известно че цимента "пие" вода и "обича" влагата, докато втвърдява. Веднъж получена заравнена и здрава основа, остава по-лесната част - хидроизолацията.

Поздрави!
pavka - специалист
Здравейте, ИЗОМАКС!
Прочетох цялата тема,както и сайта Ви.
Видях,че от м.април 2011г имате офис и във Варна.
Терасата ми е 5 кв.м.
Ще направя 3 см. изравнителна цименто-пясъчна шпакловка,
която ще я оставя да съхне 20 дни.
Ще ползвам продукта ИЗОМРАЗ, НО
разфасофките от 25 кг/сив/ и 10кг/цветен/ ми "идват" в повече.
В сайта сте дали цена/лв/ на кв. за материали.

Ако ваши майстори изпълнят покритието с ИЗОМРАЗ
как ще се калкулира ?

Благодаря предварително за отговора !
ISOMAX - специалист
pavka: Намеренията Ви за замазката и периода за съхнене са съвършено правилни.Разходната норма за варианта ИЗОМРАЗ крайно покритие и настилка, както сте видяли е 5 кг/кв.м. За Вашата тераса, най-удачно ще бъде ако бъдат положени 20 кг ИЗОМРАЗ сив (2 х 10 кг) и 10 кг ИЗОМРАЗ цветен. Колкото повече слоя се нанесат и напластяването на материала е по-голямо, толкова по-трайно ще бъде покритието.

Поздрави!
pavka - специалист
ИЗОМАКС,
Благодаря Ви за отговора!
Аз ЩЕ бъда Ваш клиент, но тази технология ще се
приложи при офис,където покрива е ...както на снимките и
описанията ВИ в сайта . /рекламирам Ви :) /
За моята тераса реших да положа :
"ХИДРОТОП "- ХИДРО-, ТОПЛО- И ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ В ЕДНО!
/отгоре гранитогрес/
Отдолу съседите са със усвоена тераса ,та идеята ми
е не само да ги хидроизолирам, но и да ги топлоизолирам! :?

ПП.Направих запитване за проформа фактура-
плащане по банков път и имам отговор от
дистрибутура Ви от гр.Варна.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
П.Стоянова
marian1 - майстор
Здравейте Изомакс, понеже темата е вие питате,Изомакс отговаря, реших да си спестя четенето и да си поставя направо моя проблем.

Моля дайте ми го и като какви разфасовки ще са подходящи, а ако може и приблизителна цена - тук или ако е необходимо на лични...

Тераса над магазин на блок- 17м2 замазката е за смяна при всички положения - много е стръмна
Мисля да изкъртя замазката до плоча - терасата протече по средата, в средата има колона май при слягането колоната е задържала и тавана се е цепнал по средата V-образно - всичко това го обяснявам както аз го виждам-но няма видимо огъване - в момента терасата е с мозаечни плочки замазка и има някаква хидроизолация - на дзифт прилича -

Идеята ми:
Ако имате някой продукт който да залепи върху остатъците от дзифта която ( я остане,я не при къртенето на замазката - вие кажете дали да се старая да я отстраня) го нанеса течен, после замазка ( все още обмислям и поставяне на фибран за под - за да намаля количеството замазка до 4 см- искам да поставя по дължина на терасата отводнителни каналчета като на гараж във външната и част до челото на терасата) и отгоре плочки.

Идея 2
Направа на замазка, ( класическа, или комбинирана с фибран - като замазката да е поне 4 см ) мазане с течна хидроизолация и върху хидроизолацията плочки

Моля напишете как би било по добре,или ако има по добър вариант - напишете го - като съобразите че замазката ще гони към 10 см - заради канала по протежение на терасата все още не съм го започнал - но планирам от сега - че ще започвам септември месец.
Благодаря!
ISOMAX - специалист
Здравейте marian1!

Идея 2, е по-удачната, т.е.: премахаване на проблемните мозаечни плочки и замазката под тях; 2 горещи и сухи дни съхнене на основата; полагане на топлоизолация и направа на армирана замазка за наклон; 4 горещи и сухи дни съхнене на замазката; полагане на хидроизолация "ИЗОМРАЗ", върху която се лепят новите плочки. По този начин хидроизолацията предпазва всичко под себе си и дори да се проявят проблемите на фугиращите смеси, най-голямото поражение което бихме имали е отлепени плочки.

При "класическото" изпълнение, където хидроизолацията е най-отдолу, което е погрешно, проблема с фугите води след себе си: водонапита замазка, която през зимата се разпуква и плочките започват да хлопат навсякъде; влага и мухъл при топплоизолацията, които разяждат хидроизолацията (най-често рулонна битумна, крайно неподходяща за това приложение).

Подробна информация и цени за продукта.

Поздрави!
marian1 - майстор
Благодаря ви за отговора =D> ... започвам приготовления!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27

Тема "Вие питате-ИЗОМАКС отговаря! Всичко за хидроизолациите!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: