Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
bgdido - напреднал
Мисля с гипскартон от долу а върху плочата каменна вата,добре ли е незнам//. :? :?:
tysonlkr - специалист
Прави каквото си решил. Всякаква изолация каквато и да е ще ти свърши работа. Моето предпочитание е за вътрешна с вата и картон :wink:
partnerson - помощник
Струва ми се, че влагата ,(както казвате се появява през зимата) е продукт на конденза. Водните пари във въздуха кондензират върху студена повърхност- в случая с тавана ,при който изолацията е най слаба. Вземете си един битов изсушител и ще забравите за мухъла и влагата.
http://www.otoplenie-bg.com/products.aspx?type=2
В нета може да намерите още доста видове от тези уреди.
mitakis - напреднал
ако сушите дрехи вътре в стаята и не проветрявате често, проблема е най вероятно от това. Влагата няма къде да избяга. Влагоуловител би трябвало да помогне, за да се спестят гипсокартони, вати и т.н.
dimitar.z - специалист
И при мен беше подобно положението, макар че доста по-слабо. От понеделник съм с един влагоизсушител на Теси, досега около 7-8 литра вода съм събрал, стаята в която се появи мухала е там, където простираме.
EDI - майстор
Като се простира вътре е така, тая вода трябва да излезе от някъде.През зимата жената суши прането в сушилня и обикновено в резервоара има вода над 3 литра, понякога трябва да го изпразвам по време на сушенето.Сметни това всичкото къде отива.
kapeto - помощник
По принцип може да се оправи мухала,като сложиш фибран отгоре върху плочата и да се шпаклова,ако няма много движение горе,но трябва да се нареди без фуги и да се вкопае малко във външните стени.Така ще избегнеш ремонта вътре.
Pooh - майстор
kapeto написа:
По принцип може да се оправи мухала,като сложиш фибран отгоре върху плочата и да се шпаклова,ако няма много движение горе,но трябва да се нареди без фуги и да се вкопае малко във външните стени.Така ще избегнеш ремонта вътре.
:irre: :klatsch: :klatsch: :klatsch:
Я обясни с думи прости - къде ще се дене влагата и каква е ролята на фибрана?

Аман от Чули-недочули "специалисти"!
ivanovbg - майстор
Сложи изолация отгоре с фибран и отдолу вата с гипсокартон.. Така тавана ще е топъл и по него няма да кондензира влага, която е основната храна на мухъла. Ако сложиш само вата с гипсокартон отдолу е много вероятно мухъла да си остане над ватата - ще те трови, а ти няма да го виждаш.
Докато се затопли е най добре да метнеш няколко стари черги, килими,кашони, вестници и ... каквото друго намериш отгоре в подпокривното пространство. Да намериш един противогаз, да заредиш лозарската пръскачка с белина и да напръскаш тавана. Е после трябва да се проветри хубаво, че хлора си е отровен.

При бабата направих временно така преди 3 години и май остана за постоянно - но мухъл вече няма.
Пък като се затопли от ремонта няма да избягаш. А влагосъбирател си е временно решение.
Последна промяна от ivanovbg на чет фев 28, 2013 9:00 pm, променено общо 1 път.
Вадим Владимиров - специалист
Колегата "POOH" ясно ви попита:"Къде ще се дене влагата и каква е ролята на фибрана?" Нещо да отговорите по този въпрос.

Тема "Мухъл по тавана???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: