Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте!
В коридора на жилището имам стена,зад която минават тръбите за баните на съседния апартамент(респективно на още 7 етажа нагоре).Явно са за смяна,но няма шансове това да се случи.Години наред стената си трупа мухъл от пода на височина около 1 метър нагоре,който периодично обработвам по някакъв си начин(почистващ,не строителен),отгоре лепя като цокъл някакъв ПВЦ тапет,който поне естетически да ми скрие грозотата от мухъла и толкоз.Тъй като ми дотегна всяка година да правя упражнението ,питането ми е ако обработя въпросната стена (около 1 метър е широка) с Акрофлекс и отгоре залепя някакъв тапет "за разкош" , ще има ли ефект?В смисъл - ще се спася ли за по-дълго време от мухлясването на стната?
Благодаря Ви за вниманието!
Biso - специалист
По-вероятно е да ти падне мазилката. За да има файда от акрофлекса, трябва да е от вътрешната страна. Това си вид течна гума, но се слага от страната на влагата.
nikolovvd - майстор
Според мен, най-добре ще е през Лятото да разкриеш тръбите, така че да може да напълниш оформилата се въздушна междина между тръбите и стената с полиоретанова пяна. След като се втвърди и изрежеш излишната пяна може да положиш един два пласта от течната гума или да шпакловаш с водно стъкло. По този начин ще оставиш влагата навън от жилищната площ, а върху течната гума можеш да направиш стена от минерална вата и гипсокартон.
Така бих постъпил аз, но понеже не съм толкова навътре в нещата като, може и да греша. Принципно погледнато в стената винаги ще има вода (конденз), поради студената вода в тръбите. Всеки е виждал през лятото, как на тръбата на студената вода се образуват капки като роса.
Neoterm AC - термобоя , предпазва и от мухъл.
brum - майстор
Ако се стича вода с тая пяна ще направи само тапа. И като няма къде да излезе водата ще избива над пяната. Най-вероятно ще се просмуква през плочата и стените.

Не може ли да го изградиш от пластмасови плоскости и така да го свържеш нагоре и надолу, че да не може да избива влага при теб. Примерно да намажеш метър нагоре с тая гума, за да не успява да се просмуква през стените.

Другото е вентилация. Ако не е стичаща се вода, а просто влага би трябвало да помогне.

И да вметна - това са само идеи. Не ги разбирам много тия работи :) .
A какво мислите за следната идея : ако изчистя стените със Саво (примерно),за да се махне грозотията и отгоре да намажа с водно стъкло.После - боя някаква.Ще изкара ли две години примерно без да мухлясва?

Тема "Мухъл и Акрофлекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: