• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Transporterr - специалист
a дали един дренаж или канавка ако направиш на тротоара няма да подобри положението ,а под него пак изолация.пак си е бая работа ама то пък без хич не става..или един нов тротоар с добра изолация от долу.
Иначе изолациите вярно че се полагат там където трябва да копае яко и все си мисля че вътрешн изолация :? не ми изглежда готино...
arai - специалист
Без дренаж на този наклон си е трудна работа да спреш водата.Изчисти десортиралите участъци шпакловай с някво лепило за да имаш добра основа и пробвай с няква мазана изолация. Знам ли :?
Колеги ,
Аз имам подобен проблем ,само дето не съм на склон. Къщата е двуетажна и е с каменен зид който от кота 0 е на 80см в земята и 80см нагоре .Tъй като е завещана къща и са живяли стари хора в нея не е изобщо подържана от времето когато е строена (60-те години) .Външните зидове за по 38 см ,дъшемето е на вид добро . Притеснява ме следното по ъглите в някои от стаите има мухал и страхотно наличие на влага . След като изкъртих малко от хоросанената мазилка (която падна с лекота ) разбрах че влага има в стените ,там кадето има мухал дюшемето е зигнило макар и да не се вижда се усеща като стъпнеш , Отдоло под него има трамбовка згур . Според редица други теми във форума ,разбрах че трябва да направя дренаж ,но значи ли това че трябва да се копае до пълната дъ;бочина на основата или може и по нагоре . Къщата няма мазе ,1-я етаж е приземен . Има ли друго решение по моя вапрос !!! освен дренаж . Благодаря предварително
panalov - специалист
Най-правилния и най-добрия вариянт е откопаване до под нивото на основите. Подходяща хидроизолация , дренаж и отвеждане на водите от улуците колкото и трудоемко да е.
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация на селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: