Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
lyubo_lvl - помощник
А не би ли трябвало да направя първо замазката за да дам необходимият наклон и после да сложа хидроизолацията?
bat_al_a - специалист
След като направиш хидроизолацията не можеш да направиш наклона на замазката ли, какво :?

Като искаш си направи замазката и после я хидроизолаирай, в случая който съм ти казал по-горе става тройна хидроизолация, под замаката, замаката, и над нея. Както решиш.
lyubo_lvl - помощник
bat_al_a, не искам да те обидя...просто питам как е правилно пък и от повече мнения няма да ми стане нищо ;-)
Така или иначе съм решил да ползвам "Изоеласт", а според разходните норми отиват 4-5кг/м2 и за 30м2 плоча ще отидат над 400лв, така че не мога да си позволя да правя 2-3 слоя хидроизолация.
vipltd - специалист
Правилното е да си направите замазката под наклон и след това хидроизолацията.
Другият начин е презастраховка и преразход.
arai - специалист
Начинът да си направиш покрива на гаража е да използваш хидроизолация за покрив градина.Изхвърляш пръста ,правиш си една тънка замаска за наклон и полагаш един или ако имаш визможност два пласта газопламъчна хидроизолация.Завършващия пласта(ако са два) трябва да е ANTIRADICE. Ако е един само ANTIRADICE.Това е противокоренова хидроизолация която се използва в такива случаи.Всичко друго е временно решение до бог знае кога.Това е моето мнение.
lyubo_lvl - помощник
arai написа:
...правиш си една тънка замаска за наклон...
Това ми е въпроса - какъв бетон контакт да ползвам за връзката между плочата и замазката при положение че има лек остатъчен филм от асфалт...
vipltd - специалист
Нагрей с горелка и посипи с пясък или дребна фракция чакъл.
Ако не,с рабицова или кокошкарска мрежа.
bat_al_a - специалист
Поради факта,който спомена, че имаш остатъчен битум по плочата, затова те и посъветвах, за да не го чистиш, да го обмажеш с битумна паста, поръсиш с пясък(докато е още мокра изолацията), измиташ след изсъхване на битумната изолация остатъчния пясък, и си правиш замазката. Ако ти е здрава основата, няма начин да отделиш асфалтовата изолация от нея, че и замазката от асфалта, покрит с пясък. :)
lyubo_lvl - помощник
Готов съм със замазката :) Поръчах готова с добавени полипропиленови фибри и добавка за водоплътност. Освен това сложих за всеки случай сложих и една арматурна мрежа 200х200х4мм.
Преди замазката пробвах номера с нагряването и пясъка, но нямаше особен ефект.
Днес ще направя холкерите и ако остане време ще сложа първият слой хидроизолация.
Въпрос към колегата ISOMAX:
Тъй като никой от дистрибуторите във В.Търново нямаха наличност от "Изоеласт"-а, взех "Изомакс 0/А"...има ли голяма разлика между тях?
ISOMAX - специалист
lyubo_lvl: Както Ви бях писал, най-сигурния и бърз начин да закупите правилния материал е като се свържете с нас. В материалите има разлика и то съществена. ИЗОМАКС-0/А са материали за покриви, а ИЗОЕЛАСТ е специално разработен за подземни хидроизолации и "зелени покриви", какъвто е Вашия случай. Бях Ви обърнал внимание, че ИЗОЕЛАСТ е материала за Вашето приложение. Така или иначе, ако сте закупили вече материалите, можете да ги използвате, но Ви препоръчвам да използвате основно ИЗОМАКС-А.

Поздрави!

Тема "Хидроизолация на покрива на гараж покрит с пръст" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: