• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Master_Kenobi - V.I.P.
E, прав си. Ама, ако не е? :-D
Малко ни е инфото за да водим тоя разговор, но аз само споделих мнението си, че вътрешната хидроизолация може да се окаже само хвърли-пари.
По идея не харесвам решения, в които студа и влагата се ловят отвътре. Но е факт, че ги има и тях. Причини разни...
Master_Kenobi написа:
И два метра не е кой знае колко... Особено, ако е "около два метра". :)
Ако нямаш възможност да пробваш по-големи дълбочини - 3 - 3,5 м. (все някъде ще свърши тая глина), направи както ти казах - събирателна шахта за дренажните води и автоматично изпомпване от нея. Най-бързо и евтино ще ти излезе. Стига да има накъде да насочиш изпомпеното количество.
Всъщност, чакай още хора да дадет мнение.
ХАхахахХахаха ти направо ме хвърли в тъча с тези дълбочини. Аз като знам, че съм почнал лека, полека да копая с една лопата и с една кирка, докато ги стигна тия звездни дълбочни ще копая 1 седмица сигурно и я стигна хубава почва, я не..
Master_Kenobi - V.I.P.
Че кой копае с кирка и лопата такива неща, бе колега?! :shock:
Ти проблемът ли искаш да си решиш или само се почесваш като ни питаш?! :-D
Да знаем как да ти отговаряме, де... :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
включване
Не се копае с кирка и лопата, а с брат'чед. Започва се от 10лв, макс до 20, с готовност за още 5. Впрочем, това са градски цени. Абе идеята е, ямата да ти излезе 30, макс 50лв. Ииии! Не споменавай думата "яма" и "кладенец"! Веднага дигат цената.
Начи, говориш за дупка, копаеш дупка, през цялото време се тюхкаш, ядосваш за скъпия цимент, скъпия бензин, скъпия... пунтираш го с ред сълзи, ред оплаквания, без псувни, обаче.
Master_Kenobi написа:
И два метра не е кой знае колко... Особено, ако е "около два метра". :)
Ако нямаш възможност да пробваш по-големи дълбочини - 3 - 3,5 м. (все някъде ще свърши тая глина), направи както ти казах - събирателна шахта за дренажните води и автоматично изпомпване от нея. Най-бързо и евтино ще ти излезе. Стига да има накъде да насочиш изпомпеното количество.
Всъщност, чакай още хора да дадет мнение.
Благодаря на всички за мненията им, особено на теб. Послушах те, колега и направих точно както ми каза, въпреки че не продължих да копая на дълбоко. Отлях една плоча отгоре с "отдушник", за да мога да източвам водата, а отдолу под плочата сложих 4 гуми от камион и камъни + бетонни колове и водата започна лека, полека да попива в почвата. Случва се по веднъж в седмицата, най-много на две седмици да ползвам попмата за източване и това е в общи линии. За момента проблемът е решен и се надявам след време като започне снеготопенето да не открия вода в тоалетната на приземния етаж на къщата.
Master_Kenobi - V.I.P.
Всъщност, не разбрах с какъв акъл съм ти помогнал?! :?
Къде смяташ, че сега се губи водата? Да не е от сухото време и жеги да е намаляла подпочвената?
Master_Kenobi написа:
Всъщност, не разбрах с какъв акъл съм ти помогнал?! :?
Къде смяташ, че сега се губи водата? Да не е от сухото време и жеги да е намаляла подпочвената?
Ами незнам дали намаляват..може би, но съм извел една тръба от ямата, която се намира в двора към новата яма и стичащата се вода от дворната яма малко, по малко си попива и съм доволен от постигнатото до момента.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с подпочвени води. Какво е решението на проблема ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: