• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
EDI - майстор
Не може.При обезвлажняване машината работи на студено.Ако сте моржчета, става, ама иначе, не.
Georgi_G - специалист
Преди време, като бяхме с бебето в една стая, ни проветряване, ни парно, нищо не помагаше, единствено електрически влагоуловител/обезвлажнител.
Търпях, умувах, четох маса време, накрая прежалих едни 300+ лева, отидох и си купих един. На денонощие вадих по минимум 5литра вода. Толкова го бях намразил, че сега като го мярна в ъгъла ми се драйфа, въпреки че тогава поне отчасти ми реши проблема.
dodishefa - напреднал
Georgi,ако може ще ми кажеш ли как е било преди и след купуването на тази машина,защото пишеш,че ти е решила от части проблема да разбера какви са плюсове и минусите. Сега до колкото разбирам не я използваш какво се промени у вас,че не ти е нужна.
Georgi_G - специалист
dodishefa написа:
Georgi,ако може ще ми
Бебето порасна, преместихме го в друга стая, влагата намаля, сутрин и вечер проветряваме сериозно без притеснения.
Машинката, спор няма, че си вършеше работата.
А минусите са, че си бръмчеше нон-стоп, някоя вечер я оставя да работи, няма грам конденз, на другата вечер, ако примерно реша че ми бръмчи много и не мога да заспя я спирам и се моля да е достъчно обезвлажнено, че сутринта да няма вади по паркета, отделно разнасяне на контейнера за вода. Ако излезехме някъде си, нарочно оставахме парното включено да топли заради нея, че за да работи по-ефективно е желателно в помещението да е поне 20 градуса. Абе с две думи си зависим от нея и се съобразяваш и с нея.

Преди нея течаха вади от стъклата и стените по паркета. Или ми беше любимо примерно към 3-4ч. сутринта, както си спя и чувам щум от протичаща вадичка вода от перваза, към паркета. Направо избеснявах!
А ония еднократните влагоуловители, загуба на време и пари.
dodishefa - напреднал
Днес ходих да гледам от доло на комшията ми терасите,които са открити,направо са ужасни.Неговите тавани на терасите са напукани с дупки от паднала мазилка,направо са му излезли арматурите(от както е станало тераса не е пипано).Можели от това да идва и моя проблем с изпотяването на пода ми на моята усвоена тераса. Дали трябва ТИ или само замазка,защото на моята терса имам на пода изолация.Можете ли да ми кажете с какви матеряли е добре да се направи и ако може и цени за 8-10кв.
  • 1
  • 2

Тема "Влага и мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: