Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
bat_al_a - специалист
Maistorche, Vlado е отговорил вместо мен на 100% :supz:
maistorche2000 - напреднал
VLADO66 написа:
Първо трябва да видиш като къртиш влагата откъде влиза в апартамента в момента-под хидрото или над него.Защото ако е под хидроизолацията това значи че може някъде да е пробита надалеч.Ако е направена хидроизолацията без защитна замаска отгоре и са наредили скелето да въртят ТИ-как няма да протече.Правилния начин на полагане е ТИ,армирана замазка,хидроизолация и според вида й /битумна или акрилна/може да има замазка и накрая плочки.Към всяка течна изолация си има грунд.

това със скелето е било точно както казваш ти - правени са 100 неща наведнъж
ако е пробита надалеч, много лошо
изхождам от това че най-прекия път на водата е надолу - не трябва ли да има петно на тавана на магазина под мене ?
явно ще си покаже чак когато се разкърти
VLADO66 - майстор
Не е задължително да слезе в магазина-водата търси най-малкото съпротивление и ако плочата има наклон към апартамента може да има една малка дупка през която да влиза отдалеч и оттам да се разпростре на целия фронт на външните ти стени и ако ги изолираш с холкер,ленти и т.н. тогава водата да слезе в магазина.Но всичко това е хипотетично-проблема може да е много по-малък-например ако са ти запушили дренажните отвори в дограмата с первазите или не си силиконирал връзката между тях и дограмата водата може да слезе и да се разпростре надолу.
VLADO66 написа:
Не е задължително да слезе в магазина-водата търси най-малкото съпротивление и ако плочата има наклон към апартамента може да има една малка дупка през която да влиза отдалеч и оттам да се разпростре на целия фронт на външните ти стени и ако ги изолираш с холкер,ленти и т.н. тогава водата да слезе в магазина.Но всичко това е хипотетично-проблема може да е много по-малък-например ако са ти запушили дренажните отвори в дограмата с первазите или не си силиконирал връзката между тях и дограмата водата може да слезе и да се разпростре надолу.
мерси колега.
Не знам какво да отговоря. Направо ми се сговни настроението, но то се очакваше че няма да се изремонтира от самосебеси
VLADO66 - майстор
Виж дали с Изомраз няма да решиш най-безболезнено въпроса.Не съм го използвал и не знам какви качества има като крайно покритие.
marian1 - майстор
Подобен проблем имах и аз тази година - реших го с двукомпонентна Сика - едното е чувал с нещо като теракол другото е нещо като мляко - смесва се и се маже с четка - стана 6 за сега - това на сика излиза по евтино отколкото на изо нам кво си - само от тях си купих лентата по ъглите. На мен 1 чувал и едно шише ми стигна за 25м2 тераса -около 1-2 мм - не му знам името, понеже го купи човека с магазина под мен - направих си замазка, и отгоре я намазах с това, после с церезит от 25 кинта чувала ( по гъвкав) залепих плочки и сега всичко е 6. Като ти гледам петната, не си уточнил - има ли топлоизолация по стените - отвън или отвътре, и отопляват ли се постоянно помещенията и с каква температура - съмнява ме че може и от студ да се е случило....
marian1 написа:
Подобен проблем имах и аз тази година - реших го с двукомпонентна Сика - едното е чувал с нещо като теракол другото е нещо като мляко - смесва се и се маже с четка - стана 6 за сега - това на сика излиза по евтино отколкото на изо нам кво си - само от тях си купих лентата по ъглите. На мен 1 чувал и едно шише ми стигна за 25м2 тераса -около 1-2 мм - не му знам името, понеже го купи човека с магазина под мен - направих си замазка, и отгоре я намазах с това, после с церезит от 25 кинта чувала ( по гъвкав) залепих плочки и сега всичко е 6. Като ти гледам петната, не си уточнил - има ли топлоизолация по стените - отвън или отвътре, и отопляват ли се постоянно помещенията и с каква температура - съмнява ме че може и от студ да се е случило....

Има ТИ отвън, отопление на климатик
седи пуснат от Октомври до Май на 22 радуса ( предполагам че в ниското може да е и под 20 )
bat_al_a - специалист
Marian`e, приятелю, всички знаем, че българина е подвластен на чуждите западни нещица в живота си, та било то даже е за хидроизолациите. Сика та Сика. Това двукомпонентното което си ползвал е: 1ят комп. - полимерченце и 2ят комп-циментно пясъчена смес, да не би само Сика да го правят, в България го произвеждат 1000-да и една фирми, та дори и тази "Изо незнам коя" си, а именно продукта който спомена Vlado Изомраз. Да не споменавам и имена на фирми като Марисан, Теразид и куп др. че им направих голяма реклама.
VLADO66 - майстор
Малко извън темата да ви разкажа една история.1977г.стената на яз.Бели Искър започва да филтрира вода извън нормите.Баща ми/бог да го прости/ се занимаваше с решаването на такива проблеми.Вика специалисти от Швейцария/SIKA/ и те препоръчват течна хидроизолация на фугите на зидарията/екрана на язовира е от формен зидан гранит/.Бях малък и баща ми ме заведе на язовира да видя свят.Имаше един голям компресор с който почистиха фугите и нанесоха изолацията.Швейцарците дадоха 30год действие на препарата след което процедурата трябва да се повтори.2006-7 год. язовира пак протече и Софийска вода даде 10-11 милиона за нов екран,при положение че с изолацията на SIKA процедурата щеше да излезе 700-800 хил. лв. за още 30 год.Уелкъм ту Булгерия
bat_al_a - специалист
Vlado това, че са отпуснати милиони по проекта(и 80% са отишли не където трябва) , а реално е необходимо по-малко от милион е естествено българска работа, вярно е, че не в България е открита топлата вода или колелото, също е така. Но тази 2К технология е толкова елементарна откъм материали, забъркваш го и мажеш като гламав с баданарката, но това е подходящо най-вече за подпокритие, под фаянс и т.нат. Затова казвам, стига с тези прозападни коленичения и надупвания, в България има доста фирми, които произвеждат не по-малко отстъпващи по качество продукти, аз съм за подкрепа на родното. Това естествено си е лично мое мнение :)

Тема "Проблем с избиване на влага от терасата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: