Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
dimovsport - специалист
Ще попитам в моята си тема,за да не отварям нова и да не задръствам форума.
Вибратора за бетон- особености при работа и колко трябва да работи? Изобщо как да се използва? Казаха ми че не бива да опира в армировката но не
можаха да ми кажат защо. Вярно ли е и ако да защо? Благодаря предварително.
С търсачката попрочетах доста но не и това за което питам.
VLADO66 - майстор
Не трябва да се опира в кофража и арматурата не заради вибратора,а тъй като се получава резонанс и избива циментовото мляко през фугите на кофража и на повърхноста на отлятото.
dimovsport - специалист
А къде трябва да седи и по колко? Мести ли се на различни места? колко му е радиуса на действие приблизително?
VLADO66 - майстор
Около 0.5м2-местиш през 50см. за 2-3 секунди.
dimovsport - специалист
Плочата вече е декофрирана и всичко е наред. Следва ново питане.
Понеже таваните ми ще са с картон трябва да сваля нивото над прозореца с 32см. На всички стаи има греди40см и тези 32см си висят но на всекидневната гредите са по плитки и не са по края . Днес купих ютонг 30/25/60 с идеята да го залепя за плочата но ми се струва ужасно тежко и незнам дали е възможно. Лепилото е на баомит но опасението ми не е в лепилото а дали няма да се откърти от собствената си тежест и горе да остане само лепилото и 1мм от блокчето.
Много крехко ми се струва това блокче а не знам с какво друго да докарам тея 32см.
Благодаря предварително на отговорилите.
VLADO66 - майстор
Мажеш хубаво открай докрай и лепиш като всяко блокче го подпираш за няколко дни.
dimovsport - специалист
За подпирането ясно,хюнебеци има,трябва ли да мокря блокчетата?
VLADO66 - майстор
Не е лошо да ги намокриш.
dimovsport - специалист
Блокчетата станаха идеално. Плочата обаче течеше и купихме течна гума като за 112м2 взехме 10 баки + текстилната рогозка за м/у слоевете. Намазахме по предписание първата ръка с малко вода като грунд,това отне повече от час. След като дръпна 2-ра неразредена и се опитахме да сложим ''чаршафа'' но поради минималните неравности на бетона,оставаха балончета въздух и се отказах защото не ми се струва добра идея да седи на балончета. цапнахме му 3-та ръка и го оставихме така цяла зима. Връщам се май месец от чужбина и о чудо от течната гума са останали 5% останалото като кори за баница събрано около сифоните по ъглите. Преди полагането плочата беше обезпрашена много старателно от мен лично и версията било е прашно отпада,грунда си попиваше доста прилично.Говорих направо с производителя и то не с идея за рекламация а за да ми обясни къде съм допуснал грешка и евентуално да си вземе останалите 6 баки и чаршафа защото не ми вършат работа. Според него е имало влага в плочата и за това се е излющило,но отказа да вземе излишния ми вече продукт като ме увери че ако го положа след замазката по указания начин ГАРАНТИРА че няма да имам проблеми.
ОК, направихме замазката преди 10 дни,сега колко трябва да чакам за да няма влага в нея? Дебела е средно 10см.
Защо евентуално влага би попречила на продукт който се разрежда с вода?
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Ще имам ли ядове ако директно си налепя гранитогреса върху замазката с правилното лепило,без тая гума?
Извинявам се за дългия пост и предварително Благодаря на отговорилите.
VLADO66 - майстор
Влагата се изпарява и не може да мине през изсъхналата вече изолация,за това надига.Замазка се чака колкото бетона-най-малко 28 дни.

Тема "Последна плоча-тераса,дайте съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: