• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
schuldiner - майстор
И аз бих препоръчал добрата стара рулонна битумна изолация, вместо новите мазани, за които нищо няма да кажа, ама не знам какъв е наклонът и колко големи са неравностите в бетона. Горе-долу съотношение здраво/разронено...
Не бързай да попълваш с готови шпакловки или флексово лепило.
housedoktor - майстор
Аз много често комбинирам и двете .Слабото място на рулонната хидроизолацията са шевовете ,затова тях допълнително ги обработвам с еластична хидроизолация
ZMeyGorianin - майстор
за които нищо няма да кажа
Кажи де кажи, че ми предстои полагане на такава изолация на плосък покрив. Предната /рулонна/ вятъра си я взе скоро след полагането. Покрива е на високо и ветровито!
schuldiner - майстор
ZMeyGorianin написа:
за които нищо няма да кажа
Кажи де кажи, че ми предстои полагане на такава изолация на плосък покрив. Предната /рулонна/ вятъра си я взе скоро след полагането. Покрива е на високо и ветровито!
Няма пък. Покажи ми покрива и ще ти кажа лично.
ZMeyGorianin - майстор
А сега де - ами като нямам снимка?! Освен да ти я опиша с "думи прости", като е казал поета :lol:

Ами блока е под Военна болница /гледам, че си от Варна/. 16+1 етажа. Пълзящ кофраж. Набор 1971 г.
Плосък покрив покрит навремето с разтопен асфалт /здраво напукан в момента/ наръсен с чакъл /повечето липсващ/.
На места са правени неуспешни опити за рулонна изолация - част от нея вече я няма, другата не държи и пак тече!

Ами това е в общи линии! Ти си наред...
schuldiner - майстор
На блока до бензиностанцията съм работил преди десетина години, може и да е твоят. Доколкото помня имаше високи бордове и не разбирам как вятърът е отвял хидрото. Ама вярно духа там...
Върху стария битум нямаш голям избор - пак на битумна основа трябва да е. Понеже голяма част от старото строителство е с подобна битумна заливка върху неизвестен брой пластове, ще споделя и за другите накратко как се процедира:
1. Отстранява се всичкият чакъл. Ако е възможно и потъналият в бутума, ако не - поне се заравнява. Страшна хамалогия и къртене, но така трябва.
2. С газова горелка старият битум се нагрява до втечняване и се разстила равномерно. При това нагряване проличават и местата с натрупана влага - пластовете се отлепят от основата, а това се вижда и усеща, съответно всяко такова място се обработва. Накрая всичко изглежда гладко като стъкло, с оформени наклони, промазани фуги и т.н., демек перфектна основа. Самата операция освен че е трудоемка, гълта и много газ, разбираемо защо не се практикува. Както и предната, де, дори и да знаят как трябва, повечето ги мързи.
3. Лепене на новото хидро.
4. Монтират се пароотдушници, щото почти винаги има останала влага в замазката. Тая влага сме опитвали да я гоним как ли не, но накрая най-ефективно си остана да я оставим да си излиза полека с годините. Поне с новата хидроизолация не става повече (в случай че има видими следи отдолу, с времето всичко се оправя, но все пак иска време, поне година).
Едно pvc 1,5 и забравяш за поне 15 години. Битума нищо няма да реши особено с материалите които са описани по горе. И особено положени от гаражни майстори с гаранция франция, търсете си доказана фирма и проучете материала които ви препоръчах. Успех
bat_al_a - специалист
:lol:
Ще падна от смях с такива бързи коментари:))
  • 1
  • 2

Тема "хидроизолация на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: