Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ми личи, но аз знам какво е рокет стов. Питам Ти От Какво Ще Правиш Горивната Камера. Ти! Колко дебела тръба?
lpoik - специалист
lov написа:
Точно за подобни камери само че с горелка на отработено масло правят руснаците. И обяснението е че ползват смес от перлит и шамотна пръст. Хем да държи на високата температура хем да изолира топлината.
Благодаря колега,мен ме интересуваше перлита дали гори,щом не гори може да го ползвам .
lpoik - специалист
n_a написа:
Не ми личи, но аз знам какво е рокет стов. Питам Ти От Какво Ще Правиш Горивната Камера. Ти! Колко дебела тръба?
100мм диаметър и 5 мм.стена
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
5мм е ок, там е голяма температура.
lov - майстор
При тези горелки дето съм ги гледал вътре няма никаква стомана. Слагат само един кюнец вътре и като постегне сместа го вадят. После с една гъбичка го гледжосат с още малко с шамот и го оставят да съхне доста време. След това го нагряват до по ниска температура и пак с гъбичката да отстранят ако има някакви пукнатини. Та не е чак толкова просто като технология.
То вярно че при масларките температурата е доста по-висока и стоманата със сигурност ще изгори.
Не ми се рови из тубата имаше и клипчета как го правят
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Затова питах. Може и стомана. Варианти има. И да, шамот е най-добре. Като изсъхне глината, то само си го изпича
gechev - специалист
Шамота не е перлит, а до колкото разбирам се търси някъква изолация от перлита. По огнеустойчив от перлита /който от високата температура се троши/ е вермикулита. Вермикулита е и по изолационен материал. Това се отнася за експандирания вермикулит. Голяма негова слабост е, че е много хигроскопичен и трябва да се внимава с направната вода. Купете си алуминатен бързо свързващ цимент / по скъп е /. Този вид цемент е огнеупорен но с него трябва да се работи бързо. Смесвате го с експ. вермикулит и вода. Вместо цимент вижте огнеупорните лепила но са по слаби. Вермикулит има в гара Елин Пелин /нов завод/, а такъв цимент има в девненската листа. Успех.
lpoik - специалист
gechev написа:
Шамота не е перлит, а до колкото разбирам се търси някъква изолация от перлита. По огнеустойчив от перлита /който от високата температура се троши/ е вермикулита. Вермикулита е и по изолационен материал. Това се отнася за експандирания вермикулит. Голяма негова слабост е, че е много хигроскопичен и трябва да се внимава с направната вода. Купете си алуминатен бързо свързващ цимент / по скъп е /. Този вид цемент е огнеупорен но с него трябва да се работи бързо. Смесвате го с експ. вермикулит и вода. Вместо цимент вижте огнеупорните лепила но са по слаби. Вермикулит има в гара Елин Пелин /нов завод/, а такъв цимент има в девненската листа. Успех.
Благодаря за информацията колега,искам да те попитам изгледа ли клипа по назад в форума,там човека исипва перлита между двете тръби а после ги заварява,него забърква с цимент,шамот или огнеопорна глина.Вермикулита не го познавам може ли да купи на свободно и на каква цена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
lpoik написа:
Благодаря за информацията колега,искам да те попитам изгледа ли клипа по назад в форума,там човека исипва перлита между двете тръби а после ги заварява,него забърква с цимент,шамот или огнеопорна глина.Вермикулита не го познавам може ли да купи на свободно и на каква цена.
Не разбрах колегата по-горе какво каза, но щом вие го разбрахте, ОК.
Шамотът също както перлита може да се насипе между двойните стени на камерата. Ако камерата ще е шамотна, то сухият шамот се омесва със шамотна глина .....

Прикачен файл

п.jpg
перлит
п.jpg (10.99 KиБ) Видяна 2803 пъти

Прикачен файл

ш.jpeg
шамот
ш.jpeg (34.76 KиБ) Видяна 2803 пъти
lpoik - специалист
Благодаря разбрах.

Тема "Въпрос за перлит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: