stridata написа:Пътеките са ги правили наще преди година или две, направо не ми се мисли ако трябва да излея тия пари в мивката....Не виждам проблем да направиш дренажа по периферията на пътеките, дори може да се окаже по-добър вариант за да не се подкопават основите. Остава да решиш проблема между пътеките и стената на къщата да не минава нищо, но с подходяща хидроизолация това е постижимо. Направи това на първо време и изчакай поне година за да си сигурен, че нищо не избива под пода. Котлето много ще помогне за изсушаване на помещението, но няма да помогне срещу "гниенето" на основата - виждам, че е тухла, а не знам дали си виждал какво се случва с тухла кисната във вода. Според мен водата ти е основно отвън, а не под пода, отстрани външното подгизване, а после мисли за подподовото.![]()
От написаното разбирам, че няма вариант да не права хидроизолация отвън? Дренажа и разширяване на пътекети няма ли да стане? Ако почна да го отоплявам нямали да се промени нещо? Аз долу ще имам котле, тая стая дето виждате ще има някакви уреди за спорт, и до нея една малка стая за риболовните ми забежки. Чудя се и друго, това по някакъв начин не разрушава ли основите на къщата?