Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Фло - специалист
Ако приемем ,че между двата слоя водоплътен бетон вида на хидроизолацията не е от съвсем решаващо значение, то остава въпроса със цената ,а течната хидроизолация и най-евтината е два пъти по-скъпа от битумната мембрана. Така,че аз не съм виждал да го правят с течна хидроизолация,виждал съм само с битумна мембрана,което не значи ,че не може да стане ,разбира се.
За полистирена: и двата вида съдържат повече от 92 % въздух,на който се дължи и топлинното съпротивление,тъй-че не е от голямо значение кой ще бъде.Счита се,че екструдирания издържа на по-голям натиск,но според мен пак е въпрос на цена.
IJAN - специалист
Фло, а какъв тип фибри се слагат в бетона-полипропиленови или стъклени.
Фло - специалист
IJAN написа:
Фло, а какъв тип фибри се слагат в бетона-полипропиленови или стъклени.
Полипропиленови фибри,като разходната норма дава доставчика примерно 800 гр. на кубик, има и от 600 гр.на кубик бетон. Пускат се пакетчетата/някои доставчици са ги пакетирали на бройка за 1 кубик/ в миксера на бетоновоза да се повъртят две три минути в бетона и се залива. При такава настилка -бетон върху бетон или бетон върху подложка от чакъл и пясък заменят армирането със желязо,тъй -като са милиони парченца и образуват мрежеста пространствена структура и армират здраво !
IJAN - специалист
Каква добавка се слага за да стане бетона водоплътен-нещо да препоръчаш марка или продукт.
Фло - специалист
IJAN написа:
Каква добавка се слага за да стане бетона водоплътен-нещо да препоръчаш марка или продукт.
В бетоновите възли имат от най-различен произход добавки за водоплътност,има и българска марка от наш производител,който ми е антипатичен заради магарешкия инат да не издава MSDS на бъркоча си много дълго време,а това е нормативно изискване! Съветвам всеки пожелал да купи препарат за професионална употреба да изисква Информационен лист за безопастност /MSDS/от производителя ,който е задължен да му го предостави дори трябва да е публикуван и публично достъпен! Само нашите тикви и византийците крият или нямат такъв документ и не уважават клиентите. Поне доскоро беше така,вече може да са се европеизирали и да издават ,не знам!
Tsilkov - майстор
Фло написа:
bencho_rb написа:
Фло написа:
Не-е-е,нямаш термомост-обзавел си инвеститора с термомагистрала :lol: !
фло в конкретния случаи не си прав ,изолатцията може да бъде под плочата или над нея ,термомостовете ще ги има и двата случая но в момента по света е масова практика да е под плочата
Сега в няколко реда ще ти кажа аз как бих изпълнил този детайл да видиш,че съм прав.
Отдолу-нагоре: чакъл,пясъчна възглавница,бетон армиран клас В 15 с добавка за водоплътност,върху него хидроизолация с извивка нагоре поне 20 см по ивиците на основите,върху ивиците и колоните по вертикала стиропор,върху хидлоизолацията бетонова настилка от клас В 15 с фибри и добавка за водоплътност,като настилката опира до вертикалния стиропор,върху нея стиропор свързан с вертикалния,върху стиропора изравнителна замазка и саморазливен под за гаражи.Общата дебелина на двете плочи може да не надхвърля 15 см. и горната настилка няма връзка с колоните и шайбите дето е излял колегата ,като в албански бункер ,което означава,че няма термомост!Топлоизолацията се явява вътрешна изцяло.
Фло доста добре си го измислил детайла само няколко бележки:на изравнителната замазка трябва да и сложиш армировка (предполагам си забравил да го напишеш)нищо че лежи върху фибран и армирана настилка,бетоновата настилка няма смисъл да е от водоплътен бетон при условие че ще хидроизолираш и на финала по същество се получава това което съм направил(по точно проектирал) и аз :lol:
В тоя ред на мисли твоя детайл получава абсолютно същата термомагистрала и тя е точно колкото е площа на ивичния фундамент.Изобщо не схващам замисъла ти за елементарно изпъкване чрез заяждане :?.Все пак ти си знаеш.
Иначе като цяло bencho_rb го е казал чудесно - варианти за решение на един и същ детайл бол,като цяло обаче се предпочита конструкцията да е "опакована".Всичко зависи обаче от маса други фактори свързани със сградата(къде се намира,каква е,на кого е..............)
Фло - специалист
Tsilkov,не се заяждам,даже ми е приятно да комуникирам с теб! Извини ме ,ако съм прекалил с нещо,не е нарочно,просто понякога съм по -емоционален в изразните средства!

Тема "Хидроизолация за директно полагане върху топлоизолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: