• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ISOMAX - специалист
phoenix: В ситуация като Вашата бихме подходили по няколко начина, в зависимост от възможностите за рализация на място.

Първо, бихме проверили как са изградени наклоните към читирите воронки. Ако наклона е неправилен, това е по-лекия варант. Необходима е замазка, частична или цялостна, за наклон и след това нова хидроизолация от мазан тип с UV защита. Важно е да се поставят предпазни капаци на воронките, които да предпазват от запушване с боклуци. Второ, ако наклоните са добри, а дебита на воронките е малък и се получава завиряване, и тръбите за отичане не са вградени в плочата, тогава е необходимо консултация с ВиК специалист който да предложи вариант за подменяне на тръбите с по-голям диаметър. Трето, ако предишния вариант не е осъществим, вече трябва да се мисли за външно отвеждане на водата посредством улуци. Има материали, които нямат проблем да са постоянно под вода, но като цяло идеята на покривите е да са покриви, а не басейни :)

Дано информацията Ви е от полза.

Поздрави!
phoenix - специалист
Наклоните са правилни и достатъчни. Мисля, че проблема са въпросните сифони и това, че някъде не е залепнала изолацията както трябва. Смятам да я препокрия като и да сменя сифоните за баня с воронки с въпросните предпазители. Дали да мина около тях с нещо? Има ли някакъв ред на полагане на материал около воронката?
vipltd - специалист
"но като цяло идеята на покривите е да са покриви, а не басейни "

Нормалното е към всеки всеки покрив да се подходи като към басейн.
При Вас проблема е в хидроизолацията.
Дори тръбите да са с недостатъчен диаметър,пак не трябва да избива по тавани,защото имате достатъчно висок борд.
Правилна диагноза ще Ви спести много време и средства.
Преди всичко на покрива Ви да не се оттичат комшийските.
Проверете си снадките на посипковата ХИ ,съответно и около тръбите.
Сигурно е пропуснат елементарен детайл.
ISOMAX - специалист
vipltd: Прав сте, че към покрива се подхожда като към басейн, но мисълта ми бе свързана с водоотвеждането. При покрива то е задължително и трябва да е надеждно, а при басейна целта е обратната - да се задържа водата надеждно и сигурно. И аз съм на мнение, че нещо с хидроизолацията не е наред и трябва да се огледа от специалист.
ISOMAX - специалист
На 30.05.2010 ИЗОМАКС навърши 20 години! През тези 20 години натрупахме опит, така че да Ви гарантираме спокойствие по отношение на водата.

С участието си в този форум целим да сме Ви максимално полезни, затова задавайте своите въпроси! :?:
spro - специалист
Здравейте,
Под нашият и съседният ни блок собственици на автомобили имаме подземни гаражи от/до които се стига с обща открита, под голям наклон (може би около 45 градуса) рампа, която има подово отопление което се включва през зимния период, т.е е изложена на атмосферните условия, зимата замръзва след това се затопля и т.н. . Рампата бе направена заедно с блока преди 3-4 години, но вече започна да се руши (в най-високата си точка бетона буквално е издълбан), предполагам това е така и защото предприемача е използвал по-некачествен бетон при направата и.Предполагам че рампата е направена без особена основа т.е. бетон отгоре подово и пак замазка-предполагам няколко сантиметра. При разговор с ваши колеги ме посъветваха да се издълбае най-горния слой бетон и да се положи нов слой вече от по-качествен бетон Б40/50. Въпроса ми е има ли друга технология по която може да се направи ремонт на рампата,все пак гаражите се използват ежедневно от всички живущи в блоковете.
Благодаря.
ISOMAX - специалист
spro: Решенито за Вашия случай са хидроизолационните настилки, като тази за която се говори в тази тема на предишни страници. Освен това, съвсем скоро ще се появи и нов тип хидроизолационна настилка, при която обаче дебелината ще бъде 2 см. и ще бъде специално за автотрафик, например подземни паркинги и гаражи.

Поздрави!
6aman - напреднал
Здравейте ISOMAX,
Имам един въпрос относно тераса, под която се живее. Става въпрос за това, че след като веднъж направихме терасата и я хидроизолирахме се наложи да разбием около сифона заради не правилно поставени тръби, от които течеше. Сега след като направихме тръбите почна да тече от фугите, които се получиха от терасата и ново създадената замазка около сифона. Въпросът ми е тези фуги с какъв материал трябва да запълня, и е ли е необходимо мястото на кръпката да слагам допълнителна хидроизолационна лента или да разбия цялата тераса(за да няма напуквания и фуги) и след замазката отново да я хидроизолирам?
spro - специалист
Здравейте,
Кога може да се очаква излизането на този продукт?
ISOMAX - специалист
6aman: Ако искате само да фугирате, използвайте еластични полиуретанови фугиращи смеси, или някакъв вид каучуково-циментова хидроизолация, като тази. Участъка около въпросния сифон също трябва да бъде обработен добре. И все пак, винаги е най-добре детайла на терасата да бъде изпълнен какато е редно, а именно цялата хидроизолация да бъде върху замазката за наклон и да захваща всички воронки, сифони и отдушници.

spro: След 1-2 месеца. В момента се изпитва.
Последна промяна от ISOMAX на чет юни 03, 2010 12:37 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27

Тема "Вие питате-ИЗОМАКС отговаря! Всичко за хидроизолациите!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: