• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ISOMAX - специалист
escutcheon: От снимките бихме заключили, че проблема при Вас би могъл да е следствие от затворена влага под топлоизолацията на фасадата, която при топло време избива вътре в стаите. Снимките не показват ситуацията нагоре, т.е. покрива, така че за сега това е което може да кажем като "диагноза". Решението: да се изчака лятото и неговите високи температури да свършат работата, и влагата да се изпари от само себе си. Можете да подпомогнете процеса с влагоуловител. Влагата може да бъде запечатана с хидроизолация, като тази, но няма гаранция, че ако е в голямо количество, няма да тръгне да "пълзи" нагоре.

Поздрави!
ISOMAX - специалист
javor4o: До колкото Ви разбирам, става въпрос за открит паркинг, оставен на гол бетон, който се рапрашава и руши вследствие на атмосферните условия? За тази ситуация, бихме препоръчали проблемния участък да бъде заравнен със замазка, върху която да се изпълни хидроизолация, като тази, с разходна норма за настилка (5 кг/кв.м). Условието, за да си гарнтирате дълготрайност на настилката, е да не превъртат автомобилни гуми отгоре, за да не се нанесат механически повреди.

Поздрави!
javor4o - специалист
Много Благодаря :)
escutcheon - специалист
Благодаря за отговора! Не е ли възможно влагата да преминава през варовиковите камъни и да се просмуква в стените? Особено там където има жив плет до тях. Макар че в мазето няма следи от влага и може би е строителна?
radinna - напреднал
Здравейте, има ли някой в Бургас, който работи с Вашите продукти и бихте ми го препоръчали? Става дума за 35 кв.м. плосък покрив.
ISOMAX - специалист
radinna: Имате отговор на ЛС.
ribnikolaevi - майстор
Бях обещал да пусна снимки. Проблемът е трупан от много години. Правени са няколко пъти ремонти - резултатът се вижда.
Кръпката е около 2.5 х 2.
Очевидно конвенционалните методи (лепене на фолио, някаква обработка на фугата старо-ново фолио) не вършат работа. Интересува ме начина на работа за установяване на конкретната причина и впоследствие изпълнение на качествен ремонт.
Втората снимка е отдолу. Сега времето е такова, че се надявам на удобни случаи за оглед по време на дъжд.

Има проблем и с наклоните, но според мен не е само това. Съседите на осмия етаж просто не обитават едната стая - много е страшно при тях.

Прикачен файл

P1030325_res.jpg
P1030325_res.jpg (104.06 KиБ) Видяна 6172 пъти

Прикачен файл

P103032_res.jpg
P103032_res.jpg (39.6 KиБ) Видяна 6172 пъти
ISOMAX - специалист
ribnikolaevi: Както Ви отговорихме и преди, препоръчваме да се демонтират всички нездрави, прогизнали, незалепени битумни мушами, под които несъмнено ще откриете много влага. Оставете разкрититата площ да се засуши под действието на слънцето, за около 2-3 часа. Ако има голямо напластяване на стара хидроизолация, то със сигурност влага има навсякде между пластовете. Тази влага трудно можем да изчакаме да се изпари през разкрития участък и затова в такава ситуация е нужно да се монтира отдушник за хидроизолация (на снимката). Монтажа става като отдушника се приковава с пирон дюбели върху влажната основа, която искаме да се дренира. Т.е. до това ниво на което намираме влага, до него изрязваме старата изолация и там монтираме отдушника. След това се изпълнява изравнителна замазка, така че наклоните и водоотвеждането да бъдат правилни. След изсъхването на замазката се изпълнява цялостна хидроизолация, както е описано тук.

Поздрави!

Прикачен файл

otdushnik.jpg
otdushnik.jpg (111.53 KиБ) Видяна 6137 пъти
Последна промяна от ISOMAX на пон юли 19, 2010 4:38 pm, променено общо 1 път.
boianivanov - напреднал
Въпроса ми колко ще ми излизе изолацията на около 100 кв.м. права бетонна плоча, ако се прави от ваша бригада. Обекта се намира на 45 км. от софия.
ISOMAX - специалист
boianivanov: Имате ЛС.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27

Тема "Вие питате-ИЗОМАКС отговаря! Всичко за хидроизолациите!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: