• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
kabel4e - специалист
Може ли някой да ми каже нужно ли е да намажа тавана на банята от гипсокартон с хидроизолация? За стените и пода е ясно, но никъде във форума не пише за тавана. Банята се намира на таванско помещение и самият таван не е равен, а доста разчупен и нисък. Притеснява ме, че когато се ползва душа може да плиска по него.

Прикачен файл

tavan na bania.jpg
tavan na bania.jpg (171.17 KиБ) Видяна 12024 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Малий този таван все едно е правен от мен :?
Мажи с изолация и то защото ще пръска а заради "мълата".
Ама тея фуги как ще запълниш...
kabel4e - специалист
Знам, че изглежда ужасно, но гредите на покрива не ми позволяваха друг вариант. Фугите ще ги запълня някак. Все пак това е първата ми работа. А дали няма да имам проблеми като запечатам цялата баня с хидроизолация? Все пак няма да има прозорец, а само вентилатор. А какво ще ми препоръчате за крайно покритие на този кофти таван? Мисля върху хидроизолацията да мажа директно латекс, но както казах сигурно ще се мокри поне малко, така че не знам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Нямаш кой-знае какъв избор - гипсът като се навлажни ...
CASA - специалист
Аз смятам,че 2-3 ръце с шпакловачно лепило за топлоизолация и мрежа и финишно покритие са напълно достатъчни.Все пак колкото и вода да попадне на тавана гравитацията ще се погрижи.Ако е латекс,то има спецялен за баня!
Има една поговорка,че много хубаво не е на хубаво!
prascho - майстор
Можеш да опиташ със силиконова драскана мазилка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ахм :), като гледам една съседна тема и се съгласявам с таз поговорка.
kabel4e - специалист
Шпакловъчно лепило или драскана мазилка добре, но да слагам ли преди това хидроизолация? Да не взема да запечатам банята изцяло и после да имам някакви проблеми. Дали вентилатора ще успява да издърпа всичката влага. От друга страна обаче тя няма да има къде да пропива ако всичко е хидроизолирано.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
kabel4e написа:
Шпакловъчно лепило или драскана мазилка добре, но да слагам ли преди това хидроизолация? Да не взема да запечатам банята изцяло и после да имам някакви проблеми. Дали вентилатора ще успява да издърпа всичката влага. От друга страна обаче тя няма да има къде да пропива ако всичко е хидроизолирано.
... И като няма къде да попива, просто ще си се стича по плочките по плочките надлежно в канала.
Не мога да взема решение вместо теб. Дишащи греди - ок, но дишащ гипс просто няма. Моите мисли така вървят.
kabel4e - специалист
Благодаря на всички. Ще го правя както го бях замислил. Три слоя хидроизолация и после латекс за баня.
  • 1
  • 2

Тема "хидроизолация на тавана на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: