Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте!
Търсих из форума, но не открих решение за моя проблем.
А той е следния: няколко пъти ме наводняват комшиите, но лошото е, че не мога да разбера кои точно. Блока в който живея на третия етаж е строен доколкото знам по метода пълзящ кофраж (така ми казаха), което ще рече, че всеки етаж е отливан на място. Доколко това е така незнам, но със сигурност не е панел. Прибирам се вкъщи и още от входната врата ме посреща водопад в буквалния смисъл. тече в коридора, тоалетната и кухнята, но интересното е, че като отидох у комшиите от горния етаж при тях беше сухо и немога да разбера откъде идва този теч. Предполагам неможе да е от някоя фуга, тъй като при този тип строителство ми казаха, че фуги няма. Замислил съм тепърва да започвам основен ремонт на апартамента, но преди да отстраня този проблем е невъзможно. Та въпросите ми са ако някой може да каже нещо по-подробно за този тип строителство, дали наистина е така, и как евентуално да се справя с проблема. Може ли да се направо някаква изолация отдолу на моя таван, която да изолира теча или някакво друго решение.
Благодаря предварително.
Petyr - специалист
При един ЕПК имаше спукан водопровод на 14 етаж, като водата изтичаше от кутията с кабелите за домофона на 3-ти етаж...
Но при мен се случва два-три пъти в годината без абсолютно никаква закономерност. Ако е от спукан водопровод би трябвало постоянно да си тече. А то е с продължителност приблизително около час.
Petyr - специалист
Може да е от канала, някъде из форума четох, че сифоните на някой бани изгниват, като при по продължително къпане водата е достатачно, за да избие някъде... потърси из форума, че паметта не ми е силна...
Тази тоалетна е отделно от банята и няма сифон.

Тема "Проблем с теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: