Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Получи се следният проблем ( да си призная, непрофесионалист съм, но попитах преди да я построя ): тръбата се спука в бетонния зид. Ясно, че имам вина, че не спрях водата при поставеният от мене спирателен кран преди да паднат температурите под -12 градуса....Тръбата съм я поставил вътре в зида ( зидът е от бетонови блокчета, като тръбата най-близкото до края на зида е на 7 см, изолирана и допълнително облицована с тиксо/лента "Церезит", добре излят бетон около нея...). Правих си сметката, че няма да има проблем поне до -15 градуса. За моя изненада, оказа се, че съм грешал. През пролетта е ясно какво ще направя - ще разбия, ще видя къде се е спукала тръбата, като искам да направя някаква външна топлоизолация на зида , така че тоя проблем да не се повтаря. :? Някакви предложения за подобно решение?
......
Сега, като се замисля, сигурно е избило в края на зида, при муфите към крановете, а не да се налага да разбивам и да махам изолираната тръба....Е, ще го решавам тоя проблем напролет. :wink: :smoker: :computer:
Цецо - специалист
Поставя се спирателен кран с изпразнител.След затваряне на крана се отваря изпразнителя за да изтече водата от тръбата.

Тема "външна/градинска чешма - изолиране от студа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: