Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте колеги! Правя ремонт на терасата си като я обединявам с кухнята, но плочата на съседа отгоре е разрушена отчасти и тече по тавана. Изкъртих перваза, който беше отвън и плочата до здраво. Питането ми е следното: с какво да изградя плочата така че да не пробива водата? Като се има предвид, че ще популня фугата между винкеловата догранма на съседа и безидейната му ламарина със силикон и ще направя козирка от алуминиев профил, която да започва над плочата? На тавана ще сложа фибран 2 см. Надявам се да ви става ясно от моите обяснения и да можете да помогнете! Благодаря предварително!

Прикачен файл

Shema terasa.JPG
Shema terasa.JPG (10.89 KиБ) Видяна 5356 пъти
solo5 - майстор
според мен и съседа ти отгоре трябва да си направи ремонт на основата на терасата
има един продукт на ISOMAT - ISOFLEX, който е за хидроизолация на тераси

Изображение

вижда ми се добър, поне по това, което е написано в характеристиките му
Балагодаря за отговора, но според инструкциите ISOFLEX е само за изолация на малки фуги, а при мен на места липсва около 5 см от плочата на горната тераса и аз се чудя с какъв материал и по какъв начин да я възстановя, така че да не се налага да я правя наново

Прикачен файл

DSC00920-mini-mini.JPG
DSC00920-mini-mini.JPG (250.51 KиБ) Видяна 5299 пъти
прроблемо можеш да го решиш от горната страна тоест от към саседа ти,от долу както си замислил си обречен на провал.от горе можеш да го направиш само със изомакс и бади сигурен че няма да има повече течове.
naB4o - специалист
На нашата тераса го направихме със някаква пяна - изолационна и после замазка, но при всички положения направи нещо по въпроса и за горния етаж. И то не за друго, ами понеже каквото и да е - водата тече надоло, т.е. от горния етаж ти е главния проблем, и ако не се оправи, рано или късно пак ще имаш подобни грижи.

Тема "Теч на таван на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: