• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте ,
Пред гаража ми имам тънка циментова плоча доколкото виждам май е и без арматура(правена е преди да купя гаража).Миналата зима в пукнатините влизаше вода и едва отварях гаражната врата.Сега пукнатините са се изронили още малко и от един строителен магазин ми предложиха "БИТУМ" ,за да го разтопя и излея в образувалите се фуги. Ако може някой да ми каже в какво се състои целия работен процес свързан с този "БИТУМ" :?.Благодаря Ви предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Гаден процес. Обичайно битумът е на парче с размера на 50кг торба цимент. Дано е по-на дребно. Задължително навън, на открито, под метален съд палиш огън, слагаш битума, пуши, мирише и се разрежда с бензин или нафта или терпентин... опасно е.
Продават разреден битум, но е безкрайно рядък и не става за целта.
Запълни фугите с някакъв теракол.
vidrata - специален-специалист
n_a написа:
Запълни фугите с някакъв теракол.
СТИГААААААААА теракола е само един -НА БОРО :x .А и без бензин, нафта може.
Продава се също течна хидроизолация която може да оправи положението временно.Не е евтина но лесно ще се справиш с нея.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
vidrata, не се ядосвай. Пишейки "някакъв теракол".......знаеш какво имам предвид.
И нещо от историята. Клаксон. Найлон. За ксерокс и тиксо няма да споменавам. :wink:
Кафе? Сметанка? Айде Добро Утрооо :)
Може без разредител. След наливане във фугата, задължително да се посипе обилно с пясък, забравих да пиша. Ако е малко фугата, не си заслужава галимацията.
n_a написа:
След наливане във фугата, задължително да се посипе обилно с пясък, забравих да пиша. Ако е малко фугата, не си заслужава галимацията.
Фугата е дълга към 1.5м. и широка към 1.5-2 см..
escapeluxor написа:
Бреее това си е направо канал.Замажи с лепило и отгоре от това дето ти писах.Има и БГ по-евтини .Нанася се с четка на два слоя и си ок.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
escapeluxor написа:

На сладура дето за това каналченце иска да ти продаде твърд битум, да му речеш, че го обичаме. То може ти да си виновен де, ако не си обяснил. Значи почистваш от прахоляк и запълваш с нещо циментово. Или лепило или пясък с цимент. След 2-3 години, ако/като се напука - пак.
Н_А мислиш ли че само замазването ще спре водата??А до колкото разбрах човека има проблеми с теч.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Няма теч. Спукала му се замазката пред гаража. Пукнатината се разширила. Нормално.
Мерси за идеите всичко е готово вече .Чао от мен и благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на фуги с "БИТУМ"?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: