Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
energo - специалист
Здравейте и помагайте.
Та проблема е следния;мазето което е на метър в земята се пълни с вода от дъждовете(пода е гола земя) направо виждам как извира.
Та молбата ми е ,какво да правя напролет да реша проблема
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ДРЕНАЖ,нито да се свърже с канализацията.
Благодаря на всички дали акъл.
Чаро - Акълия
Е що не може дренаж? Поясни малко.
Има ли канал наблизо? Водата от водосточните тръби (ако има такива) къде се оттича....? Обясни повече, наклони на терена,снимки, ала-бала...
arai - специалист
Като за начало един здрав и водоплатен бетон на пода на мазето,пък след това мисли за хидроизолация. :)
hygro - майстор
arai написа:
Като за начало един здрав и водоплатен бетон на пода на мазето,пък след това мисли за хидроизолация. :)
Това няма да спре водата. Въпросът cacho е сочи по-правилния подход - обратният насип на сградата трябва да се опази от дъждовни води. Ако се касае за високи подпочвени води, единствено дренажът може да реши проблема - никаква вътрешна хидроизолация няма да се справи, а по-скоро ще създаде други проблеми.
arai - специалист
Нямах впредвид че ще спре водата ,а просто че в случая е задължително да го има зада се прави каквото и да е понататък,включително и нещата които спомена ти. :) Все пак е само земя ще прониква вода винаги ,каквито и дренажи да се направят.
hygro - майстор
Не е така. Има достатъчно сгради със сухи пръстени подове. Ако се оправят например улуците, може да се окаже, че няма нужда от други инвестиции...

Все пак без по-подробна информация можем само да гадаем...
energo - специалист
Съмнява ме да е от олуците ,все пак ще ги направя наново с пвц тръби напролет.(сега са с керамични тръби)
Дранаж... просто немога да го заустя в канала.

Колега какво значи ВОДОПЛЪТЕН бетон?
Благодаря .
arai - специалист
Бетон който попринцип трябва да е водонепромукаем,макар че аз невярвам че какъвто и да е бетон ще издържи на водата, но със сигурност е по добър от обикновеният.Значи правиш следното за да нямаш проблеми в мазето:изливаш си бетона,след около месец правиш канал от около 1-2 см. в работната фуга между пода и стената и запечатваш с бързовтвърдяващт цимент,трябва да стане като холкер.Можеш да намериш такъв в MAXIM , казва се MAXPLUG. С това същото нещо запълваш всички десортирали участъци които има по стените,разни цепнатини и др.След това си намираш някъква мазана изолация която да издържа на по голямо налягане има такива които издържат на 10-12 атмосфери.REMMERS имат много добри неща които могат да ти помогнат и стават за влажна основа.Минаваш две ръце и си готов.Дори и да си сложиш улуци пролетта когато се топи снега и в дъждовете пак ще имаш проблеми ,така че според мен,това е решението на проблема.Ако имаш възможност си сложи и улуците. :)
energo - специалист
Благодаря колеги,ще пробвам.
Успех на всички,ако има други мнения ще съм благодарен.
Matchless - специалист
Живота като ти даде лимон-прави лимонада...Направи си там вътрешен басейн или кални бани:)
Общо взето без дренаж трудна работа ама не е невъзможна...И все пак ако са подпочвени води рано или късно пак ще избие вода...Трамбоваш земята,насипваш пясък и го подравняваш и трамбоваш и него.Полагаш някаква изолация(дебел найлон,хидроизолационна мушама) отгоре рабица и заливаш...

Тема "Мазето се пълни с вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: