• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте колеги. Опитах се да намеря нещо за моят случай, но не открих. Ще Ви го опиша накратко. Къщата се намира на склон и е на два етажа. Южната част на етажите е изцяло открита, но от север почти целият първи етаж е вкопан. От тази част, на външният зид, има прилепен тротоар /бетонен/ и съответно улица /с голям наклон/. Къщата е с улуци, които са добре. В тази северна част на къщата, на ниво до втори етаж /гредоред/ има по стената влага, която е понадигнала вътрешната мазилка. Не мога да Ви кажа под бетонния тротоар дали има някакъв дренаж. Въпроса е: може ли да се направи нещо за спиране на водопропускливостта от към бетонния тротоар без да се кърти и прави дренаж с полагане на онези материали с бобчетата по стената и основата на къщата? Защото на мене за сега само такава идея ми е на главата, но е свързано с разбиване, копане и мнооого работа. В понеделник ще Ви прикача и снимки, за да имате и визуална представа. Сега само ще Ви покажа малка собственоръчна рисунка за ситуацията. Благодаря Ви предварително за мненията.

Прикачен файл

Къща схема.JPG
Къща схема.JPG (25.09 KиБ) Видяна 10296 пъти
Последна промяна от anipona на пет мар 13, 2009 1:49 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
Добре дошъл и честито първо мнение !

Имай малко търпение да се появат Специалистите, за да получиш отговори на въпросите си. :wink:
Matchless - специалист
Стената зидан камък ли е и мазилката каква е,хоросан ли е?
Стената е доста широка и е зидан камък. Мазилката от вътре и хоросан, която се е подкожушила. Пооправих схемата да е по ясна и четлива.
Matchless - специалист
То мисля, че се досещаш какво трябва да се направи,но наистина си е доста работа.Ако няма да изолираш отвън то поне си направи хубав цокъл поне 50 см.Отвътре има няколко начина,но според мен най-добре е да събориш мазилката,да изсушиш с някой влагоабсорбатор и да направиш предстенна обшивка от гипсфазер с паропропускащо фолио.Дугият вариант е да изолираш много добре стената отвътре и да се надяваш, че няма да избие на друго място.Нека и някой друг да даде предложения.М/у дугото само тя стена ли е каменна и само тя ли е проблемна?
EDI - майстор
Според мен най-доброто решение е копане и външна мембрана, то това си е робски труд.Лекия вариант е изолиране с CR65 на ЦЕРЕЗИТ.Виждал съм резултата в дено мазе и върши много добра работа.Затваря влагата отвън и не и дава да проникне в помещението.
ribnikolaevi - майстор
По принцип изолиране отвътре на подобни случаи като твоя си е работа с въпросителна. А въпросителната е по-точно колко време ще издържи вътрешния слой. Даже да подсушиш отвътре и да имаш здрав пласт, след известно време водата ще си намери път навътре. Единствения сигурен и дълготраен ефект е да премахнеш водата от стената си, т.е. - дренаж.
Тази стена е цялата от камък. Има камък и на южната част, но до нивото на гредореда за втори етаж. Не съм Ви уточнил, че наклона на улицата /гледайки схемата/ е все едно към вас. Тротоара е направен /така казва тъщата/ с цел да се спре влизането на влага. Моето виждане е, че може би старите са направили някакъв опит за дренаж, който се е оказал неуспеше. Освен това ми се струва, че прониква вода и от към асфалта на фугата с бордюра на тротоара. Наклона е голям на улицата и от по-високата част, когато вали дъжд се стича значително количаство вода. Но ще ви предоставя снимки за визуализиране на положението както от вън така и от вътре.
panalov - специалист
Според мен стената на която излиза влага се явява като подпорна стена -вилата ми е така направена.Така че за да се копае отзад за дренаж е почти невъзможно ,защото може да е скала-предполагам.
Вярно ,че има такава хидроизолация която се нанася с четка и покритието става като гума и не пропуска вода ,но едва ли ще стане върху вар-тя ще се надигне и ще падне .
Според мен единия от вариянтите е такъв:
От вътрешната страна на стената да се сложи от онази хидроизолация за която пишеш ти с бобчетата и се отлее допълнителна стена от бетон мин. 15-20см.Можеш да сложиш и фибран педи да се налее .Зависимост от бюджета върху бетона можеш да мажеш от онози изолация за която стана думва по горе.

Всичко това зависи от много неща.
Matchless - специалист
И аз си мислех за химическа хидроизолация.Както EDI посочи с церезит CR65 или CR90 която се самовъзтановява.Или weber имат едни лепила...Затова питах дали е каменна стената.При всички положения щом мазилката е направила кожуси се сваля,най-малкото увредените участъци.И незнам отдолу какво ще излезе-какъв камък и как е реден,с какво е зидан...Има едни мазилки който първо се шприцоват и после се нанася и заглаждата ръка.Най-добре снимки да видим за какво става въпрос.
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация на селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: