Здравейте на всичли съфорумци.Имам един въпрос,свързан с овлажняване на пода в една от стаите.Ето за какво става въпрос.Преди няколко дена почнах да махам плочките на 1-ия етаж на къщата,с цел да направя добра подова замазка и след време да сложа евентуално паркет.Оказа се,че под плочите пода е влажен.Никъде преди това в тази стая не е избивало вода ли мухлясвало,затова остана учуден.Пода е леко влажен,няма видимо вода по него,но седи леко влажен и с различен потъмен цвят.Стената,до която е най-видимо това е подпорна за къщата,имам предвид че първия етаж е с 3 стени,а четвъртата се явява плоча м/у двете нива на двора.въпроса ми е при това положения мога ли да направя нормална циментова замзака,ще спре ли влагата?Другия вариант,който обмислям е да направя тънка замаака с теракол и отгоре саморазливна или да положа някаква хидроизолация и след това да правя каквото съм намислил.Необходимо ли е да направя дренаж отвън,ако сметнете,че проблема не е маловажен и трябва да бъде отсранен,а не просто да запечатам влагата.поствам и снимки,ако може по тях да се оринтирате за положението.Ограденото в червеното кръгче на първата снимка е парче от пода,което откъртих един ден преди това,за да видя дали наистина е влажно или просто цвета си му е такъв,тъй като на допир не се усещаше влага.На втората снимка съм се опитал да снимам по-голяма част от пода,ако това може да бъде от полза за преценката ви
Прикачен файл
DSCI0002.JPG (97.26 KиБ) Видяна 6227 пъти
Прикачен файл
DSCI0001.JPG (99.56 KиБ) Видяна 6227 пъти